Олександр Вілкул провів зустріч з Делегатом німецької економіки в Україні Александером Маркусом

21:00 19 Червня 2013 року

«Уряд відкритий до діалогу з представниками закордонного бізнесу. Залучення інвестицій, локалізація (розміщення іноземних виробництв на території України) сприятиме створенню нових робочих місць та розвитку економіки», - сказав Віце-прем’єр-міністр під час зустрічі з Делегатом німецької економіки в Україні Александером Маркусом та представниками ділових кіл Німеччини.

Віце-прем’єр зазначив, що Уряд сприяє поліпшенню інвестиційного клімату в державі. А також, надає підтримку іноземним компаніям, які вже працюють або починають свою діяльність на перспективному українському ринку. Для цього Уряд реалізує заходи з дерегуляції підприємницької діяльності, спрощення дозвільних процедур.

«Впровадження європейських стандартів, усунення бар'єрів на шляху торговельно-інвестиційних потоків між Україною та ЄС підвищить привабливість нашої країни для іноземних інвесторів», - сказав Олександр Вілкул.

Німецькі підприємці виявили зацікавленість, до прийнятої Урядом, програми активізації економіки України на 2013-2014 роки. Та зазначили, що це дієвий інструмент розвитку вітчизняної економіки та залучення в країну іноземних підприємств. Крім того, позитивно відреагували на пропозицію Віце-прем’єра, запропонувати власні проекти розвитку.

Нині, Німеччина займає друге місце серед іноземних інвесторів України (із загальним обсягом 6,1 млрд. дол США). На вітчизняному ринку працюють майже 4,5 тис підприємств з німецьким капіталом.

За словами Віце-прем’єра, Уряд створює можливості для залучення нових німецьких інвесторів. Це один з пріоритетних напрямків діяльності україно-німецької групи високого рівня.

«Українсько-німецька група високого рівня з економічного співробітництва, яку я очолюю, є важливим інструментом розвитку українсько-німецького співробітництва у торговельно-економічній та інвестиційній сферах. Уряд завжди відкритий для діалогу з представниками німецького бізнесу та реалізації взаємовигідних україно-німецьких проектів», - сказав Віце-прем’єр.

У ході зустрічі Олександр Вілкул першим привітав працівників Бюро делегата німецької економіки в Україні і особисто, Александера Маркуса, з 20-річним ювілеєм роботи німецького бізнесу в Україні. Та зазначив, що спільним кроком є створення україно-німецької торгово-промислової палати, яка сприятиме активізації економічного розвитку країни. Крім того, дозволить збільшити товарообіг і забезпечити економічну інтеграцію обох країн.

«Уряд України зацікавлений в обміні досвідом та подальшій співпраці з німецькою стороною. І надаватиме всебічну підтримку в реалізації спільних проектів», сказав Віце-прем’єр.

Олександр Вілкул зазначив, що Німеччина є одним з головних партнерів України у сфері впровадження енергозберігаючих технологій. Зокрема проектів з санації, утепленню будинків.

В свою чергу, німецькі підприємці висловили зацікавленість в розвитку машинобудівництва, високих технологій, переробці сільськогосподарської продукції, інвестування в аргосектор та ІТ.

Особливу увагу представники німецького бізнесу приділили машинобудівній галузі. Зокрема, виробництву автозапчастин. Наразі, саме 15 % експорту з України в Німеччину займають автозапчастини.

Довідка:

У зустрічі прийняли участь представники Федерального Міністерства економіки та технологій Німеччини (Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie) та німецьких компаній: ДІКЕРГОФФ-Україна (Dyckerhoff Ukraine) – виробництво будматеріалів; Глобал Коммодітіз (E.ON Global Commodities SE/ Е.ОН) – зерновий оператор; Костал Україна ТОВ (Kostal Ukraine TOV) – розробка і виробництво технологічно передових електронних і електромеханічних виробів для автомобільної промисловості; Елме Мессер Україна ТОВ (ELME MESSER UKRAINE) - Виробництво та реалізація промислових, медичних, харчових газів і
газових сумішей. Інсталяція та оренда кріогенного та іншого обладнання для
промислових газів. Доставка промислових газів автомобільним і залізничним
транспортом по Україні; ОДВ-ЕЛЕКТРИК (ODW-Elektrik Ukraine), Виробництво електричного устаткування для двигунів і транспортних засобів;Сіменс Україна ДП (Siemens Ukraina DP) - один з провідних постачальників продукції, послуг та комплексних рішень для ключових інфраструктурних галузей української економіки: промисловості, енергетики, транспорту, медицини;ВЕТ Аутомотив Україне ТзОВ (W.E.T Automotive Ukraine TOV) - лідер з виробництва систем підігріву автомобільних сидінь; ДЕІнтернаціональ ТОВ (DEInternational TOV) - консультування з питань комерційної діяльності та управління.