Побудовані під Євробаскет-2015 сучасні мультифункціональні арени створять новий кластер української економіки

15:28 14 Червня 2013 року

Для проведення турніру будуть побудовані 6 універсальних трансформованих мультифункціональних Арен. «Баскетбол - це один з найбільш видовищних видів спорту, який дарує масу позитивних емоцій. Не даремно на чемпіонат планує приїхати понад мільйон уболівальників з-за кордону», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на Міжнародному Форумі «АВС: Україна і Партнери».

«Нові мультифункціональні арени, які будуть побудовані під Євробаскет-2015 створюють можливості проведення в них і інших змагань світового рівня з більш ніж 100 видів спорту, а також масштабних виставок і концертів. Це буде принципово новий формат заходів, які на сьогоднішній момент Україна не може робити. Таким чином, побудовані під Євробаскет-2015 сучасні мультифункціональні арени створять новий кластер української економіки», - зазначив Віце-прем'єр.

За оцінками експертів, очікувана завантаженість українських арен - до 280 заходів на рік.

Згідно з Програмою проведення Євробаскету-2015, у Харкові, Одесі, Львові та Києві проходитиме груповий етап змагань. У Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні та фінальні ігри. Для проведення змагань приватними інвесторами будуть побудовані нові багатофункціональні арени. Для забезпечення їх роботи будуть створені кілька тисяч нових робочих місць.