Підготовка до Євробаскету-2015 дала сигнал міжнародному бізнесу про можливості інвестування в Україну, в тому числі, на умовах державно-приватного партнерства

13:27 14 Червня 2013 року

«Підготовка до Євробаскету-2015 дала сигнал міжнародному бізнесу про можливості інвестування в Україну, в тому числі, на умовах державно-приватного партнерства», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на Міжнародному Форумі «АВС: Україна і Партнери».

Нагадаємо, що за участю приватного капіталу в рамках проекту до 2015 року в Україні буде побудовано 6 нових мультифункціональних арен і два сучасних аеропорти (в Одесі і Дніпропетровську).

Віце-прем'єр зазначив, що позиція Уряду - при створенні інфраструктури максимально використовувати продукцію українського виробництва. «Це забезпечить не тільки розвиток економіки усередині країни, але і знизить собівартість проектів», - сказав Олександр Вілкул.

При будівництві об'єктів інвестор вкладає 25% вартості проекту власних коштів, а на 75% вартості бере кредит, тіло якого потім повертає самостійно. Держава компенсує процентну ставку. «В умовах кризи цим держава надає серйозну підтримку бізнесу при інвестуванні», - зазначив Олександр Вілкул.

Загальний обсяг приватних інвестицій тільки в створення необхідної інфраструктури для проведення Євробаскету-2015 становить близько 4,5 млрд грн. Це один з найбільших обсягів приватних інвестицій в Україні в рамках реалізації цільового проекту.