Діти-сироти та діти з обмеженими можливостями безкоштовно відвідають юнацький ЄвроБаскет

18:30 19 Червня 2013 року

20-го червня розпочинається продаж квитків на U16 Чемпіонат Європи з баскетболу 2013 року серед юнаків. Квитки можна придбати через Інтернет (сайт U16men.ticketforevent.com), а також у касах київського Палацу Спорту.

"В Україні з 8 по 18 серпня знову відбудеться велике спортивне свято: в Києві пройде юнацький Чемпіонат Європи з баскетболу. Ми звернулися до МОК та ФІБА Європа  з проханням сформувати таку цінову політику щодо продажу  квитків на матчі, щоб всі верстви населення могли їх відвідати. Наша мета - щоб  відвідати баскетбольне свято могла максимальна кількість дітей, підлітків та всіх небайдужих. За погодженням з організаторами Турніру, частина квитків на матчі  буде передана дітям-сиротам та  дітям з обмеженими можливостями", - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час прес-конференції, присвяченої презентації дизайну квитка та старту продажу квитків. У презентації також взяли участь директор Турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський, тренер  чоловічої збірної України (U16)  Віталій Усенко та гравці національної збірної.

Олександр Вілкул  зазначив, що з числа дітей, які відпочивають у літніх таборах Київщини, буде сформовано 16 груп підтримки (за числом команд Турніру), які також безкоштовно відвідають баскетбольні матчі. Дітям, які вивчають іноземні  мови,  буде корисно та цікаво вболівати за команду з відповідної країни та  поспілкуватися з ровесниками.   "Молодіжний чемпіонат Європи з баскетболу буде  стимулом до залучення молоді до здорового способу життя", - сказав Олександр Вілкул.

Забезпечення можливості займатися спортом кожному українцю, насамперед - дітям та підліткам, - це одна з пріоритетних  задач Уряду. Для цього Кабмін розробив і затвердив Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013—2017 роки, яку тепер повинна затвердити Верховна Рада. Згідно з Програмою, кількість спортивних закладів в Україні буде зростати, зокрема,  буде збудовано  2,5 тисячі багатофункціональних спортивних майданчиків. Ці майданчики, в тому числі, будуть використовуватися для гри в баскетбол.

Олександр Вілкул зазначив, що в рамках підготовки до ЄвроБаскету 2015 в Україні будуються нові спортивні об'єкти. Це – шість найсучасніших мультифункціональних арен  у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові,  в яких можна буде проводити змагання світового рівня з понад  100 видів спорту, а також масштабні виставки та концерти. Буде побудовано три спортивні комплекси (у Києві, Криму та Карпатах), які стануть тренувальною базою для Національної збірної.

Також буде зведено  шість спортивних комплексів (у Київській, Донецькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській та Харківській областях), які після проведення ЄвроБаскету 2015 будуть передані дитячо-юнацьким спортивним школам.

Директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський під час презентації зазначив, що Чемпіонат Європи  серед 16-річних – це ще один крок до популяризації та розвитку баскетболу в Україні, і зручний продаж квитків для вболівальників є дуже важливим елементом. «Нами було створено гнучкий механізм продажу –  через мережу Інтернет (сайт U16men.ticketforevent.com) або безпосередньо в касах Палацу спорту, та запропоновано максимально доступні ціни. Сподіваюсь, що українські вболівальники скористаються цією нагодою, щоб відвідати турнір та підтримати кращі команди Європи у віковій категорії до 16-ти років», - наголосив М. Лубківський".

Олександр Вілкул підкреслив, що настав час відкрити баскетбол Україні, робити його масовим видом спорту.  "Ми піднімемо на новий рівень дитячий та юнацький спорт. Ми повинні дати дітям альтернативу дозвілля, створити можливості для занять спортом та виховати бажання перемагати.  Проведення юнацького Чемпіонату - дуже важлива подія. До того ж такі заходи підвищують міжнародний рейтинг України як спортивної держави", - зазначив віце-прем'єр.

Проведення юнацького чемпіонату - це один із етапів підготовки України до Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році та традиційне зобов'язання приймаючої країни перед FIBA.

Додатково:

Квитки на U16 Чемпіонат Європи з баскетболу  можна  придбати  з 20 червня. Під час проведення турніру арена Палацу Спорту буде розділена на 2 баскетбольні корти, на яких буде проходити паралельно по 4 матчі на день. Один квиток дає право на перегляд всіх 4 матчів, які проходять на одному корті в один день. Ціни на квитки варіюються від 50 гривень на груповий раунд до 100 гривень на фінал. Є також квитки по 20 гривень.

Детальна інформація про продаж квитків, а також повний список команд-учасниць, новини турніру, результати матчів, статистика, турнірна таблиця, фотографії, відео - на офіційному сайті турніру.