36 сімей з Кривого Рогу до кінця року отримають власне житло за підтримки держави

12:33 22 Червня 2013 року

Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 22 червня 2013 року. Віце-прем’єр-міністр України провів виїзну робочу нараду на місці будівництва доступного житла у Кривому Розі. Новий будинок розрахований на 36 квартир різного типу (1,2,3,4 - кімнатні). «Завдяки підтримці влади та в рамках державно-приватного партнерства за 2010-2012 роки 458 криворіжців: працівники промислових підприємств, лікарі, військові отримали можливість придбати власне житло. І Держава продовжуватиме надалі реалізацію таких програм», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Багатоквартирний будинок у Кривому Розі розташований на вулиці Курчатова. Придбати квартири у цьому будинку громадяни зможуть завдяки програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, взявши кредит практично під  під 3% річних. За умовами програми максимальна ставка – 16% річних, з яких 13% сплачує держава.

 «Уряд створив реальний механізм, за яким люди можуть придбати власне житло за доступною ціною у кредит», - сказав Олександр Вілкул.

Дніпропетровщина була першим регіоном країни в якому було впроваджено практику безкоштовного землевиділення під будівництво будинків в рамках державних програм доступного житла. Це житловий масив «Лівобережний-3» в Дніпропетровську, перший будинок якого було введено в експлуатацію у вересні 2012 року. В якому 63 родини з Дніпропетровщини купили квартири за підтримки держави. Всього в мікрорайоні буде зведено 16 чотирьох та п’яти поверхових будинків, а це -  1 008 квартир.

«Такий підхід дозволив на 30-40% здешевити вартість квадратного метра. Проект за таким принципом, нині, реалізується в багатьох регіонах країни», - сказав Віце-прем’єр.

Завдяки державній підтримці в 2010-2012 роках за програмами доступного житла 6 тис українських сімей стали власниками нових квартир. В 2013 році ще 6 700 українців зможуть придбати квартири.