За підтримки Уряду в Івано-Франківську реалізується екологічний проект з очищення стічних вод у р. Бистриця

13:29 25 Вересня 2013 року

25 вересня 2013, м. Івано-Франківськ.

Урядом проводиться системна робота щодо залучення коштів міжнародних фінансових організацій для реалізації проектів з модернізації ЖКГ. У 14 містах України наразі реалізується проект Світового банку «Розвиток міської інфраструктури». Вартість проекту - 140 млн дол США. Сьогодні ми запустили пусковий комплекс станції аерації для очистки води (механічної та біологічної) у Івано-Франківську. Це вирішить екологічну проблему - очищення стічних вод міста Івано-Франківськ перед їх скидом в річку Бистриця в районі села Ямниця

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час наради щодо реалізації в Україні проектів Світового банку

 

 

av 

Світовий банк є джерелом фінансування даного проекту за програмою «Розвиток міської інфраструктури в Україні». Загальна вартість цього проекту становить майже 11 млн доларів США.

 В Івано-Франківську, на станції аерації, встановлено нову сучасну установку для очищення води, лабораторне обладнання для пошуку витоків та хімічного аналізу рідин. На черзі другий етап проекту - будівництво лінії утилізації мулу із видобутком біогазу.

25 вересня 2013, м. Івано-Франківськ. «Урядом проводиться системна робота щодо залучення коштів міжнародних фінансових організацій для реалізації проектів з модернізації ЖКГ. У 14 містах України наразі реалізується проект Світового банку «Розвиток міської інфраструктури». Вартість проекту - 140 млн дол США. Сьогодні ми запустили пусковий комплекс станції аерації для очистки води (механічної та біологічної) у Івано-Франківську. Це вирішить екологічну проблему - очищення стічних вод міста Івано-Франківськ перед їх скидом в річку Бистриця в районі села Ямниця», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час наради щодо реалізації в Україні проектів Світового банку.