З початку ускладнення погодних умов відновлено рух до 782 населених пунктів 13 регіонів

12:43 05 Лютого 2014 року

- Загалом з початку ускладнення погодних умов відновлено рух до 782 населених пунктів 13 регіонів. Зокрема, за останню добу завдяки роботі дорожників та рятувальників було відновлено рух автомобільного транспорту до 197 населених пунктів, до яких проїзд було заблоковано та до 300 населених пунктів, де було ускладнено рух транспорту, - сказав в.о. Віце-прем’єра, голова держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

На сьогодні вже забезпечено рух транспорту на дорогах місцевого та державного значення Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Рівненської та Хмельницької областей.

Станом  на ранок 5 лютого залишається  заблокованим в’їзд до 14 населених пунктів у Донецькій (12) та Одеській (2) областях та ускладнено рух транспорту до 33 населених пунктів у Волинській (10), Одеській (5), Тернопільській (15) та Чернівецькій (3) областях.

За останню добу до робіт з розчищення доріг залучено 2 тис працівників дорожніх служб та 1442 одиниці дорожньої техніки, у тому числі працює важка техніка, зокрема: 61 роторний снігоочисник, 443 навантажувачів, бульдозерів та автогрейдерів, 669 плужних снігоочисників та інша техніка.

Продовжуються рятувальні роботи з вилучення автомобілів із снігових заметів. З початку морозів рятувальники та дорожники  врятували із снігової пастки близько 6000 автомобілів, в яких знаходилося понад 11,5 тис людей. Якщо автомобілі неможливо швидко звільнити з заторів, то їх пасажирів оперативно евакуюють в найближчі пункти обігріву для надання допомоги.

Загалом за завданням Уряду в регіонах було розгорнуто понад 5 300 пунктів обігріву, у тому числі, кунги – мобільні пункти обігріву. Також працює 1161 бригада соціальних патрулів, до яких входять рятувальники, медики та волонтери. Завдання патрулів надавати людям допомогу і в разі потреби доправляти до пунктів обігріву або медичні установи. Завдяки цьому з початку холодів по всій Україні вже надано допомогу та врятовано від переохолодження майже 59 000 людей.

Також рятувальники здійснюють патрулювання віддалених населених пунктів за допомогою снігоходів. Зокрема, жителям Радехівського та Сокальського районів Львівської області надається допомога населенню у доставці продуктів харчування та підвезення медичних працівників до хворих. На складних ділянках шляхів працює 3 мобільні оперативні групи ГУ ДСНС України у Львівській області та 7 оперативних груп підрозділів області.

Також за останню добу відновлене електропостачання ще в 34 населених пунктах, повністю відновлено електропостачання в Криму. Наразі у посиленому цілодобовому режимі тривають ремонтно-відновлювальні роботи у 68 населених пунктах 3-х областей – Одеської (37 населених пунктів), Миколаївської (18 н.п.) та Херсонської (13 н.п.). До відновлення електропостачання залучено 218 бригад обленерго, до яких входять 114 працівників та 410 одиниць техніки.

З початку сильних морозів повернуто електропостачання до 1537 населених пунктів. Загалом внаслідок погіршення погодних умов – сильного морозу до мінус 33 градусів вночі, сильного вітру до 30 м/сек, хуртовинами було знеструмлене 1605 населених пунктів у 17 областях.

«Загалом з початку ускладнення погодних умов відновлено рух до 782 населених пунктів 13 регіонів. Зокрема, за останню добу завдяки роботі дорожників та рятувальників було відновлено рух автомобільного транспорту до 197 населених пунктів, до яких проїзд було заблоковано та до 300 населених пунктів, де було ускладнено рух транспорту», - сказав в.о. Віце-прем’єра, голова держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.