Європейські вболівальники у Любляні висловили високу зацікавленість Україною - господинею ЄвроБаскету 2015

11:26 27 Вересня 2013 року

За час роботи українського промо - стенду на головній баскетбольній арені Словенії - Стожице, де проходив Чемпіонат Європи з баскетболу 2013 року, його відвідали понад  10 тисяч баскетбольних вболівальників з різних країн Європи. Вони брали участь у конкурсах, фотографувалися і жваво цікавилися особливостями ЄвроБаскету 2015, який пройде в Україні .

Український стенд був розміщений в одному з найпопулярніших та найвідвідуваніших місць арени. Тут вболівальники могли ознайомитися з інформацією про майбутній чемпіонат і його господиню - Україну. На стенді також працювали фахівці з face art , які наносили  на обличчя охочих символіку команд - учасниць чемпіонату. Призи з символікою майбутнього турніру отримували вболівальники, які давали правильні відповіді в конкурсах на знання особливостей України. Для того, щоб жителі європейських країн могли більше дізнатися про Україну, їм роздавали інформаційні буклети, на екранах демонструвався промо - ролик про туристичні родзинки країни. Також демонструвався відеоролик,  в якому віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул запрошував всіх бажаючих відвідати ЄвроБаскет 2015 .

av Промоутери, які працювали біля стенду (дівчата в сучасних національних костюмах)  пригощали гостей українським шоколадом і запрошували до  участі  у фотоконкурсі. У ході конкурсу учасники могли сфотографуватися на фоні спеціального стенду, забрендованого  зображеннями приймаючих міст та символікою українського турніру. Фото учасників миттєво розміщувалося на сторінках ЄвроБаскет 2015 в Facebook і Instagram. Девізом конкурсу був слоган "Follow your  team!" ("Слідуй  за своєю командою!"), а головним призом - поїздка до України на матчі улюбленої команди в 2015 р. 25 вересня було підбито підсумки цього конкурсу. Вболівальник з Хорватії Бенжамін Маркуляк став першим власником пакету "Follow your team!" і отримав  право відвідати ЄвроБаскет 2015. Конкурс користувався популярністю не лише серед вболівальників (було зроблено більш ніж 600 фото за 5 днів), а й серед ЗМІ, які згадували про нього в телесюжетах та публікаціях.

 

- Відмінний виступ нашої збірної, яка вперше в історії увійшла до числа найуспішніших європейських команд та отримала путівку на Чемпіонат світу з баскетболу, дав привід газетам Словенії та інших країн Європи присвятити цій події  цілі шпальти. Про Україну говорять, Україною  цікавляться. Це відчувається і по великій зацікавленості, яку викликали у ЗМІ та громадськості заходи за участі України. Іноземці з задоволенням брали участь в українських конкурсах та вікторинах. Все це свідчить про те, що наша країна приваблива для європейців, - зазначив віце-прем'єр Олександр Вілкул, який також відвідав промо-стенд у фінальний день чемпіонату.

label

 

 

- Я впевнений, що український ЄвроБаскет 2015 запам'ятається всім гостям як найгостинніший та  захоплюючий турнір, - сказав віце-прем'єр.

- ЄвроБаскет є найбільшим європейським баскетбольним форумом. Тут збирається все  баскетбольне співтовариство:  вболівальники, функціонери, гравці. Саме тому ми вирішили використати  цю нагоду, щоб розповісти про  нашу країну та майбутній ЄвроБаскет 2015, - розповів директор турніру ЄвроБаскет-2015 Маркіян Лубківський. Він зазначив, що за домовленості з ФІБА та ФІБА Європа Україна також матиме можливість представити свій стенд під час Чемпіонату світу з баскетболу, який відбудеться у 2014 році в Іспанії.

Довідково:

22 вересня у Любляні були презентовані  логотип та  візуальне оформлення турніру ЄвроБаскет-2015, а також відбулася урочиста церемонія передачі естафети від організаторів цьогорічного турніру до організаторів турніру майбутнього. Церемонія пройшла за участі генерального секретаря ФІБА Європа Каміла Новака , віце -прем'єр- міністра України Олександра Вілкула , посла турніру ЄвроБаскет-2013 Радослава Нестеровича та президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова.

ЄвроБаскет 2013 - це 38-й Чемпіонат Європи з баскетболу, що проходив з 4 по 22 вересня у  Словенії.

child

 

 

Чемпіоном Європи з баскетболу стала збірна Франції. Збірна України посіла шосте місце, вперше в своїй історії вийшовши в другий та чверть-фінальний раунди ЄвроБаскету.

Фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року відбудеться в шести українських містах - Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі. У турнірі візьмуть участь команди з 24 країн Європи, які протягом 20 днів зіграють 90 матчів.

 

 

 

За час роботи українського промо - стенду на головній баскетбольній арені Словенії - Стожице, де проходив Чемпіонат Європи з баскетболу 2013 року, його відвідали понад  10 тисяч баскетбольних вболівальників з різних країн Європи. Вони брали участь у конкурсах, фотографувалися і жваво цікавилися особливостями ЄвроБаскету 2015, який пройде в Україні .