Вілкул про підвищення комунальних тарифів: це вже «Європа» чи буде ще гірше? (ВІДЕО)

12:10 14 Червня 2016 року

Опозиційний блок вимагає відмінити антинародні рішення влади про підвищення тарифів на газ і тепло, а також на створенні прозорого механізму їх встановлення. Про це заявив у Верховній Раді співголова фракції Опозиційного блоку, нардеп Олександр Вілкул.
- Підіть поспілкуйтеся з людьми. Люди питають владу і вас – усіх провладних депутатів: це вже «Європа» у вашому уявленні чи буде ще гірше? Чи для вас європейські реформи – це лише космічні тарифи та гей-паради, а не верховенство закону, гідні зарплати та пенсії?, - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що в Україні достатньо газу власного видобутку для забезпечення потреб людей при його собівартості біля 1500 грн за тис кубометрів. Проте влада людям його продає по 6879 грн. «Куди ідуть гроші? На корупцію?!», - зазначив Вілкул.

- У людей, яких позбавили роботи, пільг, впевненості в майбутньому, яким заморозили зарплати та пенсії, залишається три варіанти – померти з голоду в холодних квартирах, поїхати з країни або спробувати змінити ситуацію, помінявши нинішню владу, - сказав нардеп.

Звертаючись до представників влади, він заявив:
- Якщо ви не схаменетеся та не знизите тарифи, Україну восени накриє хвиля не тільки протестів проти високих тарифів, але й проти цієї влади. Й наслідки можуть бути непередбачувані. Вам не страшно? Люди ж вас винесуть!

Нардеп нагадав, що з 1 травня влада підвищила на 90% тарифи на газ. Це при тому, що загалом за два останні роки ціна на газ зросла більше, ніж у 8 разів. 7 червня влада прийняла ще одне ганебне рішення - про підвищення тарифів на тепло і гарячу воду практично в 2 рази. На черзі – підвищення тарифів на воду.

- Влада продовжує проводити справжній геноцид нашої країни та нашого народу. І це відбувається при заморожених зарплатах та пенсіях, при астрономічних цінах на продукти харчування та ліки. Люди вже не знають як виживати, - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що для захисту людей Опозиційний блок подав низку законопроектів. Зокрема, ще в березні 2015 року, більше року тому, було подано законопроект №2342 «Про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів», а також постанову № 2347 «Про мораторій на введення в дію підвищених тарифів».

Крім цього, 20 жовтня 2015 року за поданням Опозиційного блоку Окружний Адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи стосовно незаконності підвищення тарифів на опалення та гарячу воду. Вже тоді опозиція вимагала і наразі вимагає відмінити рішення Нацкомісії від 31 березня 2015 року. Проте, як зазначив нардеп, влада продовжує блокувати і рішення суду, тиснучи на нього, і законопроекти Опозиційного блоку, не виносячи їх на голосування в зал.

Олександр Вілкул підкреслив, що Опозиційний блок завжди був і буде на боці людей. «І лише при вашій підтримці, шановний народе України, ми зможемо зупинити цей геноцид і знищення нашої держави», - сказав народний депутат.

Опозиційний блок вимагає відмінити антинародні рішення влади про підвищення тарифів на газ і тепло, а також на створенні прозорого механізму їх встановлення. Про це заявив у Верховній Раді співголова фракції Опозиційного блоку, нардеп Олександр Вілкул. «Підіть поспілкуйтеся з людьми. Люди питають владу і вас – усіх провладних депутатів: це вже «Європа» у вашому уявленні чи буде ще гірше? Чи для вас європейські реформи – це лише космічні тарифи та гей-паради, а не верховенство закону, гідні зарплати та пенсії?», - сказав Вілкул.