В усіх регіонах системи життєзабезпечення працюють в нормальному режимі

11:53 26 Лютого 2014 року

- Всі профільні міністерства та відомства, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення, мають продовжувати виконувати свій професійний обов’язок. Люди за будь-яких умов мають отримувати тепло, воду, газ, електроенергію, має працювати громадський транспорт. Всі локальні пошкодження мають усуватися протягом доби. Зокрема, менше ніж за добу було відновлено електропостачання мешканців міста Лисичанська (Луганської області), яке було тимчасово припинено внаслідок пошкодження електричного кабелю. Завдяки цьому 20 тисячам жителям міста повернуто водопостачання та відновлено електропостачання до 131 приватного будинку. Наразі в усі населенні пункти стабільно подається електроенергія. Для оперативного реагування на складні ситуації щодоби в регіонах чергують понад 600 бригад енергетиків та понад 1700 одиниць техніки, - сказав в.о. Віце-прем’єра Олександр Вілкул.

За інформацією оперативно-диспетчерського штабу Мінрегіону наразі тривають ремонтні роботи з ліквідації локальних пошкоджень тепломереж для  відновлення теплопостачання в 6 багатоквартирних житлових будинків Києва. Всі роботи мають бути завершені протягом доби.

- Як повідомив Український Гідрометцентр, сьогодні, 26 лютого у східній та південній частині України посиляться пориви вітру до 15-20 м/с. Тому ДСНС, Укравтодор, Мінрегіон мають вжити превентивних заходів для забезпечення безпеки на дорогах, - сказав Олександр Вілкул.

Для сталого руху транспорту у межах населених пунктів Мінрегіоном забезпечено щодобову роботу майже 400 одиниць комунальної техніки. Також використовується понад  7 тис тон піщано-сольової суміші.

За даними Укравтодору, наразі проїзд автодорогами України та на перевальних ділянках доріг гірських районів забезпечено. У 8 областях – Житомирській, Київській, Вінницькій, Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській та Миколаївській – у зв’язку з дощем та мокрим снігом дорожніми службами було оперативно забезпечено посипку доріг протиожеледними матеріалами. До цього за завданням Уряду було залучено 527 дорожників та 264 одиниці спецтехніки.

За інформацією Укравтодору згідно з планом робіт з початку року проводиться аварійний ямковий ремонт доріг. Зокрема, станом на 25 лютого було відремонтовано 315 тис м2 доріг, у тому числі 82 тис м2 за останній тиждень. Ремонтні роботи проводять 414 бригад дорожніх служб – це понад 1600 працівників. У разі необхідності на дорогах вводиться часткове обмеження руху транспорту. Зокрема, в Одеській області з 14 лютого у зв’язку із проведенням ремонту проїжджої частини мосту а/д М-05 Київ-Одеса (міст через Хаджибейський лиман) рух транспорту здійснюється по лівій стороні (закрито рух по правій) в напрямку м. Одеса.

За інформацією Мінінфраструктури, аеропорти та морські порти працюють у штатному режимі, за винятком аеропорту Сімферополь, який працює з обмеженням через туман. У зв’язку з вітром для руху суден закритий Керч-Енікальський канал. Усі інші - канал гирло «Бистре», Бузько-Дніпровсько-Лиманський канал та Херсонський морський канал – відкриті.

Порушень доставки пошти до населених пунктів відсутні.

За оперативними даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, рятувальні підрозділи в регіонах працюють у штатному режимі. Зокрема, щодобово чергує 7500 тис працівників особового складу та 2500 одиниці спецтехніки. Протягом останньої доби рятувальники здійснили понад 1700 виїздів для попередження та оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Завдяки цьому було ліквідовано 143 пожежі, врятовано 16 людей, 33 будівлі та 3 одиниці автотракторної техніки.

Також підрозділами ДСНС за останню добу вилучено та знищено 53 вибухонебезпечних предмети, у тому числі, 3 авіаційні бомби.

Учора, 25 лютого о 17:45 у Саксаганському районі м.Кривий Ріг у тунелі швидкісного трамваю на глибині майже 7 м сталося загорання ремонтного трамваю, що транспортував у депо несправний трамвай. О 20:45 пожежно-рятувальними відділеннями та підрозділами Криворізького воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС загорання ліквідували. Завдяки оперативним діям було врятовано 3 працівника технічного персоналу, з яких 2 людини з отруєнням продуктами горіння у стані легкого ступеню госпіталізовано для надання медичної допомоги. Жертв немає. В результаті пожежі було пошкоджено 4 трамвайних вагони. Причина пожежі встановлюється. На місці події працювала оперативна група Головного управління ДСНС в Дніпропетровській

За інформацією Мінпромполітики, промислові підприємства працюють в штатному режимі, аварійних ситуацій немає.

«Всі профільні міністерства та відомства, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення, мають продовжувати виконувати свій професійний обов’язок. Люди за будь-яких умов мають отримувати тепло, воду, газ, електроенергію, має працювати громадський транспорт. Всі локальні пошкодження мають усуватися протягом доби. Зокрема, менше ніж за добу було відновлено електропостачання мешканців міста Лисичанська (Луганської області), яке було тимчасово припинено внаслідок пошкодження електричного кабелю. Завдяки цьому 20 тисячам жителям міста повернуто водопостачання та відновлено електропостачання до 131 приватного будинку. Наразі в усі населенні пункти стабільно подається електроенергія. Для оперативного реагування на складні ситуації щодоби в регіонах чергують понад 600 бригад енергетиків та понад 1700 одиниць техніки», - сказав в.о. Віце-прем’єра Олександр Вілкул.