В пунктах обігріву врятовано від переохолодження понад 32 тисячі людей

17:38 29 Січня 2014 року

- У зв’язку з погіршенням погодних умов за завданням Уряду в регіонах працює понад 4,3 тис пунктів обігріву та чергує понад 1 тис соціальних патрулів. З початку роботи в пунктах обігріву вже врятовано від переохолодження понад 32 тисячі людей, в тому числі за останню добу – понад 3 тисячі людей,  - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

За даними Гідрометцентру у найближчий тиждень погодні умови будуть ускладнюватись. Буде посилюватися мороз – до мінус 22 градусів в день та до мінус 33 градусів вночі. Посилиться також і вітер – до 15-20 метрів за секунду. Продовжиться сніг, хуртовини, ожеледиця.

- Необхідно за будь-яких умов захистити людей від холоду та небезпечних ситуацій, - сказав Олександр Вілкул.

Також з 20 січня почали працювати 263 пункти обігріву та більше тисячі медичних працівників Червоного Хреста.

- Особливо хочу відзначити, що до цієї роботи долучилися волонтери. Це дуже важливо. Велика подяка всім українцям, які висловлюють свою життєву позицію саме так: допомагаючи країні та конкретним людям, - сказав Олександр Вілкул..

У зв’язку з подальшим погіршенням погодних умов Олександр Вілкул доручив тримати в посиленому цілодобовому режимі аварійні та рятувальні служби.

«У зв’язку з погіршенням погодних умов за завданням Уряду в регіонах працює понад 4,3 тис пунктів обігріву та чергує понад 1 тис соціальних патрулів. З початку роботи в пунктах обігріву вже врятовано від переохолодження понад 32 тисячі людей, в тому числі за останню добу – понад 3 тисячі людей»,  - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.