Уряд затвердив Угоду з Російською Федерацією про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку

11:17 30 Січня 2014 року

- Уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 року у Москві, - сказав в.о. Віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул.

За словами Олександра Вілкула, документом передбачено, що сторони у 2014 році після проведення інженерно-геологічних досліджень разом розроблять техніко-економічне обґрунтування (ТЕО). У ТЕО будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначені майбутній тип транспортного переходу (тунель чи міст), варіанти проектування та будівництва. На підставі цього ТЕО розглядатиметься рішення щодо перспектив будівництва транспортного переходу.

Координуватимуть роботу Міністерство інфраструктури України та Міністерство транспорту Російської Федерації. Безпосередню реалізацію проекту забезпечуватимуть Державне агентство автомобільних доріг України та Федеральне дорожнє агентство Російської Федерації.

«Уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 року у Москві», - сказав в.о. Віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул.