Уряд планує ввести Єдину інформаційну систему «Централізований облік дозволів на міжнародні перевезення»

15:46 09 Жовтня 2013 року

9 жовтня. Київ. Олександр Вілкул відкрив 9-ий Міжнародний автосалон вантажних, комерційних та спеціальних автомобілів «TIR'2013»

- Уряд приділяє особливу увагу становленню Єдиного логістичного комплексу України в рамках зближення з Євросоюзом. Зокрема, нагальним є оновлення рухомого складу. За три останні роки в Україні придбано більше 50 тисяч сучасних вантажних машин. Для розвитку автотранспортної галузі триває робота з адаптації законодавства в рамках положень та директив ЄС. Перш за все це стосується підвищення безпеки перевезень та соціальних умов роботи працівників галузі, екологічних стандартів, створення сприятливих умов для інвестування в галузь. Зокрема, з наступного року разом з митницею планується введення Єдиної інформаційної системи «Централізований облік дозволів на міжнародні перевезення, - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час круглого столу.

av+

Він зазначив, що створення Єдиної інформаційної системи обліку дозволів дасть міжнародним перевізникам доступ до інформації в такому ж самому обсязі, який наразі має Митна служба та Укртрансінспекція. Це слугуватиме збільшенню прозорості ринку, створенню рівних умов для його учасників.

Також, впровадження Єдиної інформаційної системи дозволить через Інтернет, в режимі реального часу бачити рух кожного дозволу - з моменту його отримання до повернення, а також наявність залишків. Це дозволить значно підсилити контроль за ефективністю використання дозволів.

- Важливо, що з процесу розподілу дозволів на міжнародні перевезення буде усунутий людський фактор. Дозволи видаватимуться в он-лайн режимі. Їх розподіл буде здійснюватись на основі об’єктивних даних комп’ютерного аналізу. Це сприятиме дебюрократизації та дерегуляції галузі, а отже її наближенню до стандартів Євросоюзу, - сказав Олександр Вілкул.

9 жовтня. Київ. Олександр Вілкул відкрив 9-ий Міжнародний автосалон вантажних, комерційних та спеціальних автомобілів «TIR'2013»