Уряд надасть по 100 тис грн сім’ям загиблих у пожежі на приватному підприємстві в Харкові

18:43 08 Січня 2014 року

Усім постраждалим буде надана необхідна медична допомога

 8 січня, 2014 рік, м.Харків.

За завданням Президента України Віктора Януковича віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів в Харкові на заводі «Хартрон», на якому сьогодні сталася масштабна пожежа, засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 Після проведення на місці пожежі засідання Комісії Олександр Вілкул відвідав лікарню, де знаходяться постраждалі.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 січня на території заводу «Хартрон» у Харкові виникла пожежа у п’ятиповерховій виробничій будівлі, в якій знаходиться приватне підприємство «Харківська ювелірна фабрика». Внаслідок пожежі загинули 8 осіб. Ще 22 особи рятувальникам вдалося врятувати.

- На підприємствах необхідно посилити заходи протипожежної безпеки. За фактом сьогоднішнього інциденту буде проведено ретельне розслідування і винні будуть притягнуті до відповідальності. Уряд надасть сім’ям загиблих по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Постраждалим буде надана вся необхідна медична допомога, - сказав Віце-прем’єр-міністр, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Під час оператівніх дій було виявлено порушення техникі безпеки на виробництві. Зокрема, на місці вибуху були знайдені порожні пляшки та залишки їжи. Але це попередня версія. Остаточне заключення буде надано по завершенню слідства.

  Довідково: Вогнем було пошкоджено 4 та 5 поверхи будівлі. Рятувальники не допустили поширення вогню на інші поверхи. Наразі пожежа локалізована, її ліквідація триває. Також проводяться роботи з розбирання конструкцій будівлі.

До гасіння пожежі залучено 20 одиниць основної та спеціальної техніки Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Усім постраждалим буде надана необхідна медична допомога