У зв’язку із значним погіршенням погоди, Уряд вживає додаткові заходи для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій

11:14 20 Вересня 2013 року

У зв’язку із значним погіршенням погодних умов по всій території України, з метою недопущення виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій, центральні та місцеві органи влади мають вжити термінових заходів щодо забезпечення безперешкодної роботи закладів освіти та лікарень, сталої роботи комунальних та дорожних служб. Зокрема, це стосується створення необхідних температурних умов функціонування шкіл, дитячих садків, медичних установ, безперебійної роботи спеціалізованої техніки, створення достатнього запасу паливно-мастильних матеріалів

Віце-прем'єр-міністр, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час наради

Інформація про необхідні заходи розіслана керівникам центральних та місцевих органів виконавчої влади.

План дій передбачає приведення в підвищену готовність сил Державної служби із надзвичайних ситуацій (ДСНС), підрозділів  Міноборони, визначених для участі у протипаводкових заходах, внутрішніх військ МВС та всіх інших відомств. Зокрема, це стосується підготовки плавзасобів, насосного обладнання, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, пунктів життєзабезпечення.

Віце-прем'єр-міністр наголосив на важливості встановлення постійного контролю за станом водозахисних споруд, та виставлення постів у місцях з високим ризиком переливу і можливим руйнуванням захисних гідроспоруд.

Організовано посилений моніторинг гідрометеорологічної обстановки по системі водного господарства по басейнах основних річок та через територіальні органи ДСНС, сільради, райдержадміністрації, дорожні служби.

Передбачено перевірку системи оповіщення населення та забезпечення їх постійної готовності.

«У випадку надзвичайних ситуацій, інформація повинна бути доведена до населення з використанням усіх можливих технічних засобів», - сказав Олександр Вілкул.

Також повинні бути визначені місця для розміщення тимчасово відселених громадян з підтоплених територій та проведена їх підготовка для забезпечення нормальних умов перебування. Це стосується підтримання температурного режиму, забезпечення продуктами харчування і питною водою та іншими предметами першої необхідності.

«У зв’язку із значним погіршенням погодних умов по всій території України, з метою недопущення виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій, центральні та місцеві органи влади мають вжити термінових заходів щодо забезпечення безперешкодної роботи закладів освіти та лікарень, сталої роботи комунальних та дорожних служб. Зокрема, це стосується створення необхідних температурних умов функціонування шкіл, дитячих садків, медичних установ, безперебійної роботи спеціалізованої техніки, створення достатнього запасу паливно-мастильних матеріалів», - сказав Віце-прем'єр-міністр, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час наради.