У тих регіонах, в яких середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні 8ºС, опалювальний сезон може розпочатися раніше

14:42 25 Вересня 2013 року

25 серпня. Івано-Франківськ. На виїзній колегії керівництво Мінрегіону та областей доповіли Віце-прем'єру про стан підготовки до нового опалювального сезону.

"Цього року підготовка до зими та нового опалювального сезону має два ключових напрями. Перше – це підготовка об’єктів ЖКГ та отримання ними актів і паспортів готовності. Друге – це впровадження енергозберігаючих технологій. До початку опалювального сезону залишилися лічені дні. За завданням Уряду до 1 жовтня мають бути готові всі об’єкти житлово-комунального господарства. Всі акти та паспорти готовності повинні бути підписані відповідними інспекціями, - сказав Олександр Вілкул під час колегії Мінрегіону. - Наразі підготовчі роботи по країні виконано на 98%. Відповідно до законодавства опалювальний сезон може початися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні плюс 8 градусів Цельсія. Тому на сьогодні вже на перший план виходять роботи по заповненню теплоносієм систем опалення та теплових мереж. Місцеві органи влади мають активізувати взаємодію з Гідрометцентром та підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону».

av
За інформацією з регіонів готові до зими понад 201 тисяча житлових будинків (це 98,3% від запланованого). З них паспорти готовності є у 200 тис 215 будинків. Тобто в 99,6% від фактично підготовлених або  97,9% від запланованого.

 Олександр Вілкул наголосив,що тільки за наявності підписаних актів та паспортів готовності об’єкт вважається готовим до опалювального сезону.

Завдання цього опалювального сезону – скорочення  споживання природного газу підприємствами ЖКГ на 5%.

«Наразі на 99,3% завершена підготовка котелень. Акти готовності на сьогодні отримали 97,7% або 24 тисячі котелень (з 24,5 тис). В котельнях замінено понад 1100 застарілих котлів (це 99% від запланованого обсягу) на сучасні з більшим ККД», - доповів Віце-прем'єру Міністр регіонального розвитку Геннадій Темник.

Для зменшення витрат на виробництво та транспортування тепла, якого наразі в теплових мережах втрачається близько 25%, в Україні вже замінено 474 км тепломереж. Це 99% від запланованого обсягу 478 км. Першочергово, замінюються найбільш проблемні ділянки.

За інформацією Мінрегіону в трьох регіонах підготовчі роботи вже завершено – це Тернопільська, Миколаївська та Донецька області. Пришвидшити роботи мають Волинська, Сумська, Львівська та Черкаська області.

25 серпня. Івано-Франківськ. На виїзній колегії керівництво Мінрегіону та областей доповіли Віце-прем'єру про стан підготовки до нового опалювального сезону.