У Кривому Розі пройшов 9-ий Всеукраїнський молодіжний open-air фестиваль «Турбофлай»

15:41 26 Серпня 2013 року

Вже дев’ятий рік поспіль ми проводимо в Кривому Розі Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Турбофлай». Це ковток свіжого повітря, екстриму, драйву – всього того, що заряджає енергією життя. У часи тотального інтернету молодь потребує здорового, активного і музичного відпочинку. На фестивалі із року в рік збираються більше 20-ти тисяч фанатів якісної музики різного віку зі всієї країни. Це унікальний фестиваль, який об’єднує на одній території музику, танці, гонки на швидкісних автомобілях, польоти в небі, екстремальні види спорту. Все це пробуджує вир емоцій, пронизує любов’ю і дає незабутні враження, які  залишаються надовго

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час відкриття фестивалю.

Хедлайнерами «Турбофлаю-2013» стали зіркові українські групи Скрябін та Бумбокс.

nagrada

«Кривбас, Дніпропетровщина, Україна – багаті талантами. Такі культурні проекти як фестиваль «Турбофлай» розвивають регіон і країну, формують музичний смак у молоді та слугують стартовим майданчиком для молодих українських музикантів», - сказав Олександр Вілкул.

Програма фестивалю «Турбофлай 2013» поділена на 3 частини: День, Вечір і Ніч. Днем проходять змагання з драг-рейсінгу, в якому беруть участь більше 100 учасників з усіх міст України, шоу каскадерів, фестиваль авто- і авіамодельного спорту, запуск повітряних зміїв та  величезних аеростатів, фестиваль вуличних танців та інше.

skryabin 

 

 

Увечері на музичній сцені виступають молоді українські рок-колективи. Завершають вечір - групи «Скрябін» і «Бумбокс». Всю ніч до 5-ої години ранку виступають провідні ді-джеї Кривого Рогу, а також DiabLik  та Ira Champion.  

«Успіх фестивалю «Турбофлай» надихнув нас на створення фестивалю «Бест Сіті», який за два роки став одним з найбільших в Україні та Європі українських музичних рок-фестивалів. Влітку цього року «Бест Сіті» зібрав в Дніпропетровську понад 120 виконавців та музикальних колективів – світових і вітчизняних зірок з Європи, Росії та України. «Бест Сіті» та «Турбофлай» підтверджують, що для музики, як і для любові, немає кордонів, вікових та соціальних меж», - сказав Олександр Вілкул.

Також серед культурних проектів, які реалізуються Олександром Вілкулом - підтримка унікального виду українського народного мистецтва - Петриківського розпису, який в цьому році номінується ЮНЕСКО на отримання статусу всесвітньої культурної спадщини.

left

 

«Культурні проекти, музикальні фестивалі, підтримка традиційних видів народної творчості є важливою складовою бренду «Україна». Реалізуючи такі проекти, ми розвиваємо нашу країну», - сказав Олександр Вілкул.

Довідково: Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Турбофлай» започатковано в 2005 році за ініціативою Олександра Вілкула і проводиться щорічно за його підтримки. Це єдина в Україні подія, яка поєднує в собі елементи музичного фестивалю та фестивалю екстремальних видів спорту та розваг.

scene 

 

 

«Турбофлай» – це 24 години нон-стопу музики та розваг. Він проходить під відкритим небом на аеродромі смт Долгінцеве, м. Кривий Ріг. 

Програму фестивалю Турбофлай-2013, а також список учасників дивіться на офіційному сайті фестивалю:  http://turbofly.dp.ua.

«Вже дев’ятий рік поспіль ми проводимо в Кривому Розі Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Турбофлай». Це ковток свіжого повітря, екстриму, драйву – всього того, що заряджає енергією життя. У часи тотального інтернету молодь потребує здорового, активного і музичного відпочинку. На фестивалі із року в рік збираються більше 20-ти тисяч фанатів якісної музики різного віку зі всієї країни. Це унікальний фестиваль, який об’єднує на одній території музику, танці, гонки на швидкісних автомобілях, польоти в небі, екстремальні види спорту. Все це пробуджує вир емоцій, пронизує любов’ю і дає незабутні враження, які  залишаються надовго», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час відкриття фестивалю.