Олександр Вілкул побажав успіху українській збірній на ЄвроБаскеті 2013, який розпочався в Словенії

14:57 04 Вересня 2013 року

Віце-прем'єр-міністр України, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу "Євробаскет-2015"  Олександр Вілкул побажав успіху Національній збірній України з баскетболу, яка буде виступати на ЄвроБаскеті 2013, що  розпочнеться  4 вересня у Словенії.

Участь нашої збірної в ЄвроБаскеті 2013 - це черговий етап розвитку. Мета наших гравців та їх тренера – перемагати та досягти  рівня найсильніших команд Європи, які росли та вдосконалювалися не один рік, і тепер утримують стабільно високий рівень гри.  Я хотів би, щоб наші хлопці теж продовжували зростати, щоб українську збірну вважали небезпечним суперником, командою, яка здобула собі ім'я серед інших збірних. Бажаю хлопцям удачі і в сьогоднішньому матчі, оскільки він перший, а тому дуже важливий, і  в усіх наступних. За наших баскетболістів  вболіває вся Україна

На ЄвроБаскеті 2013 Україну будуть представляти  12 гравців Національної збірної: Юджин Джетер, Дмитро Глєбов, Дмитро Забірченко, Ігор Зайцев,  Максим Корнієнко, Олександр Липовий, Олександр Мішула, Артем Пустовий, Максим Пустозвонов,  Сергій Гладир, В’ячеслав Кравцов і Кирило Натяжко.

Вже в перший день турніру, 4 вересня, Україна зіграє зі збірною Бельгії, 5 вересня - Ізраїлю, 6 - Німеччини, 8 - Франції, 9 - Великобританії. "Всі суперники досить сильні і мають приблизно один рівень. Наші хлопці відчувають свою відповідальність, розуміють, що найближча мета - вийти з групи та отримати право боротися в чвертьфінальних матчах. Впевнений, що кожен з гравців робитиме все можливе задля цього", - сказав Олександр Вілкул.

av Він зазначив, що слідкуватиме не лише за перебігом матчів за участі  української збірної, але й за тим, як Словенія організувала чемпіонат. Адже саме від Словенії Україні належить прийняти естафету проведення європейського баскетбольного турніру. "Україна на високому рівні провела U16 юнацький чемпіонат Європи з баскетболу. Не можна знижувати планку. Ми робимо все для того, щоб організувати проведення ЄвроБаскету 2015 в нашій країні за найвищими стандартами. Для цього в Україні створюється необхідна інфраструктура, готується нормативна база, проводяться заходи з популяризації баскетболу, ведеться значна організаційна робота. Досвід Словенії також є корисним для нас", - сказав віце-прем'єр.

 

Церемонія передачі естафети від організаторів одних змагань організаторам наступного турніру відбудеться в Любляні 22 вересня, в останній день чемпіонату, за участі Олександра Вілкула. Цього ж дня віце-прем'єр  разом з президентом Федерації баскетболу Олександром Волковим та директором турніру "ЄвроБаскет 2015" Маркіяном Лубківським презентують логотип ЄвроБаскету 2015. Україна готує спеціальну програму на арені Stožice у Любляні, а також інформаційні заходи з  промоції ЄвроБаскету 2015, використовуючи нагоду запросити баскетбольних  вболівальників до України.

Довідково:

Трансляцію Євробаскету-2013 в Україні  буде здійснювати телеканал XSPORT. Розклад трансляцій  матчів збірної України на перший тиждень чемпіонату: 4 вересня, 18.40, Бельгія - Україна, наживо; 5 вересня, 8.30, Бельгія - Україна (повтор), 15.25, Україна - Ізраїль, наживо; 6 вересня, 15.25,  Німеччина - Україна (наживо); 7 вересня, 9.00 Німеччина - Україна (повтор); 8 вересня,  19.10,  Україна - Франція  (наживо).  

Чемпіонат Європи з баскетболу 2013 - це 38-й Чемпіонат Європи з баскетболу,  буде проходити з 4 вересня по 22 вересня 2013 року у  Словенії. У ньому братимуть участь 24 національні збірні, розділені на 4 групи. Попередній раунд ЄвроБаскету пройде в містах Єсеніце (Podmezakla Arena), Копер (Bonifika Arena), Любляні (арена Tivoli) та Цельє (Celje Arena),  а завершальний раунд - у Любляні на арені Stožice.

Фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року відбудеться в шести українських містах - Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі. У турнірі візьмуть участь команди з 24 країн Європи, які протягом 20 днів зіграють 90 матчів.

Віце-прем'єр-міністр України, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу "Євробаскет-2015"  Олександр Вілкул побажав успіху Національній збірній України з баскетболу, яка буде виступати на ЄвроБаскеті 2013, що  розпочнеться  4 вересня у Словенії.