Словакія зацікавлена у реалізації проекту широкої колії по території Росії, України, Словакії та Австрії, - Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик

09:38 23 Жовтня 2013 року

Україна є сполучною ланкою між країнами ЄС і Росією в розвитку логістичного потенціалу і транзитних можливостей країн-учасників проекту широкої залізничної колії

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час зустрічі з  Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжіком

av+
- Словакія зацікавлена у реалізації проекту широкої колії по території Росії, України, Словакії та Австрії, - сказав Павол Гамжик.

Олександр Вілкул зазначив, що зустріч з послом Словацької Республіки (СР) напередодні Вільнюського саміту є важливою для України і доводить зацікавленість країн-членів ЄС щодо подальшої імплементації Угоди між Україною та ЄС. Під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр та Посол СР обговорили ряд важливих питань, які стосуються розвитку інфраструктури, транспортної та торгівельно-економічної сфер.

Товарообіг між Україною та Словакією за перші 8 місяців 2013 року склав понад 900 млн дол США і зріс у порівнянні з минулим роком на 7,5%. 

- Україна системно реалізує стратегічний шлях Євроінтеграції. Підписання Угоди про Асоціацію з ЄС у листопаді дозволить Україні вийти на якісно новий рівень політичних та торгівельно-економічних відносин з країнами Єврозони. Впровадження європейських стандартів, усунення бар’єрів на шляху торговельно-інвестиційних потоків між Україною та ЄС підвищить привабливість нашої країни для іноземних інвесторів. Підтримка Словацької Республіки в цьому питанні є дуже важливою, - наголосив Віце-прем’єр.

Проект будівництва ширококолійної залізничної колії за маршрутом Москва-Відень – один із спільних інфраструктурних проектів, участь у якому беруть українська та словацька сторони. Ця залізнична дорога буде проходити через території Росії, України, Словацької Республіки та Австрії.

- Ми зацікавлені в реалізації масштабних транспортних інфраструктурних проектів. Це дозволить відкрити Європейську Україну для Об’єднаної Європи, і надасть можливості масштабних проектів з вантажоперевезень та логістики, сприятиме розвитку економіки і створенню нових робочих місць, - сказав Олександр Вілкул.

На завершення зустрічі, Віце-прем’єр запросив представників Словацької Республіки взяти участь у V Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі та Міжнародній спеціалізованій виставці «Енергоефективність та відновлювальна енергетика - 2013», що пройде 5-8 листопада у м. Києві.

«Україна є сполучною ланкою між країнами ЄС і Росією в розвитку логістичного потенціалу і транзитних можливостей країн-учасників проекту широкої залізничної колії», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час зустрічі з  Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжіком.

«Словакія зацікавлена у реалізації проекту широкої колії по території Росії, України, Словакії та Австрії», - сказав Павол Гамжик.