За 7 місяців 2013 року на Криворізькому залізорудному комбінаті обсяги видобутку залізної руди зросли на 7%

15:28 25 Серпня 2013 року

25 серпня 2013 рік, м. Кривий Ріг.

За 7 місяців 2013 року на Криворізькому залізорудному комбінаті обсяги видобутку залізної руди у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 7% та склали 3,4 млн тонн. Головною метою зростання виробництва є підвищення соціальних стандартів, заробітної плати працівників та реалізація екологічних проектів

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистостей на Криворізькому залізорудному комбінаті з нагоди Дня шахтаря

Також він зазначив, що нарощувати обсяги видобутку залізної руди на комбінаті дозволила програма з модернізації підприємства. З метою отримання більш точних даних про форму рудних тіл і вміст заліза в них комбінатом придбані верстати кернового буріння «Diamec» з поліпшеними характеристиками. Їх застосування на геологорозвідувальному бурінні на кожній шахті комбінату розпочато в 1-му кварталі 2013. Також, на комбінаті встановлено 14 високопродуктивних гірничопрохідницьких комплексів (вони задіяні на будівництві шахтних горизонтів і на проходці підповерхових виробок) і 2 комбайни для безлюдної проходки висхідних виробок.

«Модернізація виробництва дозволяє нарощувати темпи та обсяги видобутку залізної руди та підвищити безпеку праці шахтарів» , - додав Віце-прем'єр-міністр.

Криворізький залізорудний комбінат – найбільше підприємство України з видобутку залізної руди підземним способом. У структурі комбінату – чотири шахти: «Родіна», «Гвардійська», «Октябрська», ім. Леніна. Видобуток руди проводиться на глибинах 1265-1350 м. Запаси природно багатих залізних руд на цих експлуатаційних ділянках складають більше 207 млн тонн.

«8 із 10 тонн залізної руди України видобувається саме на Криворіжжі. Завдяки цьому Дніпропетровщина – визнаний лідер вітчизняного гірничо-металургійного комплексу. Така кількість запасів залізної руди на Криворізькому залізорудному комбінаті - забезпечить роботу комбінату як мінімум ще на 30-40 років. Виробничий потенціал підприємства на рік – 5 млн 913 тисяч тонн залізної руди», - сказав Олександр Вілкул.

 

nagrada 

 

Висока якість продукції комбінату дозволяє успішно конкурувати як з вітчизняними, так і зарубіжними промисловими підприємствами, експортується в Словаччину, Польщу, Чехію, Сербію, Румунію, Росію.

За 8 місяців роботи підприємство сплатило 442 млн 748 тис гривень податків до місцевого і державного бюджетів. Середня заробітна плата на комбінаті складає 4 тис 727 гривень і є однією з найвищих у галузі.

Для реалізації екологічних завдань, комбінат кожного року розробляє план заходів щодо охорони навколишнього середовища.

«Криворізький залізорудний комбінат бере активну участь у довготривалій регіональній Програмі з вирішення екологічних проблем Кривбасу та покращення стану навколишнього природного середовища на  2011 - 2022 роки. Загалом на природоохоронні заходи у 2012 році було витрачено  ­­­­62 млн 136 тис гривень. Цього року підприємство витратить 75 млн 340 тис гривень», - сказав Олександр Вілкул.

В рамках програми розвитку Кривого Рогу «Місто без околиць», що була ініційована Олександром Вілкулом ще 10 років тому, Криворізький залізорудний комбінат на основі державно-приватного партнерства реалізує низку соціальних проектів.

«Партнерство влади та бізнесу дозволяє в рази підвищувати ефективність розвитку міста і регіону. Тим паче, залізорудний комбінат є місто утворюючим підприємством», - зазначив Віце-прем’єр.

gopak 

За останні 2 роки Криворізький залізорудний комбінат інвестував 13,5 млн гривень. Зокрема, на закупку обладнання для міжрайонного перинатального центру, реконструкцію підземного переходу, будівництво тролейбусної розв’язки в мікрорайоні Зарічний, будівництво об’їзної дороги в мікрорайоні «Техбаза». А також на реконструкцію та благоустрій скверів міста і братських могил. Цього року на реалізацію соціальних проектів підприємство вже виділило 2 млн грн.

25 серпня 2013 рік, м. Кривий Ріг. «За 7 місяців 2013 року на Криворізькому залізорудному комбінаті обсяги видобутку залізної руди у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 7% та склали 3,4 млн тонн. Головною метою зростання виробництва є підвищення соціальних стандартів, заробітної плати працівників та реалізація екологічних проектів», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час урочистостей на Криворізькому залізорудному комбінаті з нагоди Дня шахтаря.