Роботу систем життєзабезпечення збережено – у будинки українців безперебійно подається тепло, газ, електрика та вода

15:27 24 Лютого 2014 року

- Робота систем життєзабезпечення збережена – в будинки українців безперебійно подається тепло, газ, електрика і вода. Рятувальники забезпечують оперативне реагування і надають допомогу людям. Це необхідно зберегти за будь-яких умовах. Особливо це стосується тих регіонів, в яких голови облдержадміністрацій подали у відставку. При доповіді представники цих регіонів детально повідомте як організована у вас робота. Я дякую комунальникам, рятувальникам, енергетикам, працівникам дорожніх служб за ефективну роботу в цей складний час. Упевнений, що стратегічні напрямки модернізації ЖКГ, які ми заклали, будуть незмінні. Це стосується підвищення якості комунальних послуг за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій, зниження споживання енергоресурсів та забезпечення контролю над їх використанням шляхом встановлення лічильників, впровадження сучасних SMART-технологій в ЖКГ, залучення коштів міжнародних фінансових організацій на подальшу модернізацію галузі, - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час планової селекторної наради.

Під час селектору керівники міністерств, відомств та регіонів доповіли про вжиті заходи для стабільного функціонування систем життєзабезпечення та вжиття противопаводкових дій.

Як доповів Олександру Вілкулу Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, на сьогоднішній день за інформацією диспетчерської служби Мінрегіону працюють всі 24685 котелень. Тривають ремонтні роботи з відновлення теплопостачання школи та житлового будинку в Києві. У всі інші житлові будинки (174399) та об'єкти соціальної сфери (39701) країни тепло подається безперебійно.

Станом на 8:00 24 лютого в системах водопостачання та водовідведення, газо- та електропостачання позаштатні ситуації відсутні.

Підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж та інших рятувальних заходів здійснили майже тисячу виїздів. У результаті врятовано 16 людей, 49 будівель та 6 одиниць автотракторної техніки.

Станом на 7:00 24 лютого триває ліквідація пожежі, що виникла 23 лютого о 09:05 на території шахти «Бутівська» ДП «Макіїввугілля» у м. Макіївка на горизонті 987 м через загоряння метану. До ліквідації пожежі залучено 8 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області. На момент загоряння метану в шахті перебувало 243 людини, на аварійній ділянці – 64. Завдяки своєчасному оповіщенню всі гірники своєчасно покинули шахту. В результаті, загиблих і постраждалих немає.

Наразі в шахті вентилятор головного провітрювання працює у нормальному режимі. Електропостачання аварійної дільниці відключене. Підземна дегазація шахти працює у штатному режимі.

- Роботу шахти призупинено. Ситуація під жорстким контролем Державної комісії з надзвичайних ситуацій, - сказав Олександр Вілкул.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вілкул: Забезпечена безперебійна робота транспортного комплексу та об’єктів поштового зв’язку

 

«Забезпечена безперебійна робота транспортного комплексу та об’єктів поштового зв’язку. Усі транспортні об’єкти функціонують без порушень. Аеропорти та морські торговельні порти працюють у штатному режимі. Відкриті для руху суден Керч-Єнікальський, Бузько-Дніпровсько-Лиманський та Херсонський морський канали. На Дунаї через туман закритий канал гирло «Бистре». Доставка пошти здійснюється вчасно», - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час планової селекторної наради з керівниками міністерств, відомств та регіонів.

Упродовж останніх днів лише на залізниці трапилася одна аварійна ситуація. Зокрема, 21 лютого поблизу станції Боярка відбулося зіткнення електропоїзда сполученням Київ-Фастів із вантажівкою марки ЗІЛ-157. Автомобіль покинули поперек залізничної колії по ходу руху електропоїзда. Машиніст застосував екстрене гальмування, однак зіткнення уникнути не вдалося. З рейок зійшли два вагони електропоїзда та сталося загоряння автомобіля. Полум'я самостійно загасила локомотивна бригада. Пасажирів у вагонах, що зійшли з рейок, не було. Утім через зіткнення було пошкоджено пристрої сигналізації та зв’язку, колії, три електроопори та контактну мережу. На час відновлювальних робіт рух поїздів цією ділянкою здійснювався по одній колії.

Загалом за минулі вихідні виявлено понад 15 випадків незаконних втручань сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, що зумовило значні затримки в русі поїздів. Постраждалих немає.

Віце-прем'єр Олександр Вілкул поставив завдання всім службам транспортного комплексу продовжити працювати в посиленому цілодобовому режимі.

«Робота систем життєзабезпечення збережена – в будинки українців безперебійно подається тепло, газ, електрика і вода. Рятувальники забезпечують оперативне реагування і надають допомогу людям. Це необхідно зберегти за будь-яких умовах. Особливо це стосується тих регіонів, в яких голови облдержадміністрацій подали у відставку. При доповіді представники цих регіонів детально повідомте як організована у вас робота. Я дякую комунальникам, рятувальникам, енергетикам, працівникам дорожніх служб за ефективну роботу в цей складний час. Упевнений, що стратегічні напрямки модернізації ЖКГ, які ми заклали, будуть незмінні. Це стосується підвищення якості комунальних послуг за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій, зниження споживання енергоресурсів та забезпечення контролю над їх використанням шляхом встановлення лічильників, впровадження сучасних SMART-технологій в ЖКГ, залучення коштів міжнародних фінансових організацій на подальшу модернізацію галузі», - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час планової селекторної наради.