Олександр Вілкул поставив завдання Мінрегіону пришвидшити підготовку до нового опалювального сезону

16:31 29 Серпня 2013 року

За інформацією регіонів загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади готові до нового навчального року. Стан їх готовності до опалювального сезону вже складає 98%. До 1 вересня має бути 100%.

Житлово-комунальне господарство – найбільш проблемна галузь. Для її модернізації необхідні інвестиції та час. Ми об’єктивно розуміємо, яка складна ситуація в галузі. Тому зосереджуємося на найбільш проблемних питаннях. Уряд жорстко контролює виконання регіонами завдань із своєчасної підготовки до нового опалювального сезону

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на виїзному засіданні колегії Мінрегіону в Одесі.

Наразі стан підготовки об’єктів ЖКГ до зими становить 87%. Зокрема на 88% завершена підготовка котелень (21,6 тис з 24,5 тис). На 86% завершений комплекс ремонтних робіт на об’єктах водопостачання та водовідведення.

На сьогодні за інформацією місцевих органів влади вже готові до опалювального сезону 84% житлових будинків (171,5 тис з 205 тис будинків). Проте  наразі отримали «паспорти готовності» лише 73% будинків (150 тисяч).

Віце-прем’єр зазначив, що тільки за наявності підписаних відповідними інспекціями «паспортів готовності» будинок вважається готовим до зими. «До 1 жовтня всі житлові будинки в Україні мають отримати паспорти готовності», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що в цілому найшвидшими темпами підготовка до зими йде у Миколаївській (93%), Волинській (91%) та Житомирській (91%) областях.

Віце-прем’єр поставив завдання Чернівецькій області пришвидшити темпи підготовки житлових будинків (зроблено 76%) та проведення капітального ремонту котлів (зроблено 75%). Хмельницькій області – звернути особливу увагу на темпи підготовки посипкового матеріалу (72% готовності). Запорізькій області - активізувати ремонт каналізаційних насосних станцій (виконано на 74,3%). Тернопільській області – збільшити темпи підготовки житлових будинків до зими (готовність - 76%).

Також Олександр Вілкул наголосив на необхідності пришвидшити в Луганській області роботи з реконструкції котелень (виконано 71,4%), з заміни котлів (виконано 73%) та з капітального ремонту котлів (виконано 73,5%). Закарпатська область має звернути увагу на ремонт вулиць (готовність 76%). Севастополю необхідно пришвидшити виконання робіт по заміні теплових мереж (виконано 73,5%). А також - по ремонту водопровідних насосних станцій (виконано 71,4%). Київ має вжити заходів щодо скорішої підготовки до зими спеціалізованої техніки та заготівлі посипкового матеріалу (готовність відповідно 56% та 5%).

Віце-прем’єр зазначив, що відповідно до результатів підготовки до опалювального сезону керівниками регіонів мають бути прийняті відповідні кадрові рішення щодо галузевих керівників.

people 

 

«Важливою складовою модернізації ЖКГ є співпраця з міжнародними організаціями для отримання фінансової та технічної допомоги. Наразі в Україні реалізується 264 таких проекти. Вони направлені на реконструкцію об’єктів ЖКГ, підвищення якості водопостачання, розвиток місцевого самоврядування та енергоефективність. Зокрема, разом зі Світовим банком впроваджується проект «Розвиток міської інфраструктури» загальною вартістю 140 млн дол», - сказав Олександр Вілкул.

Найактивнішими, щодо залучення проектів міжнародної фінансової та технічної допомоги, є Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Харківська області.

«Уряд поставив перед регіонами завдання забезпечити умови для реалізації спільних з міжнародними фінансовими інституціями проектів, направлених на модернізацію ЖКГ та впровадження енергозберігаючих технологій. А також, активізацію міжрегіонального співробітництва та обміну досвідом як всередині України, так і з регіонами Європи та світу», - сказав Олександр Вілкул.

За інформацією регіонів загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади готові до нового навчального року. Стан їх готовності до опалювального сезону вже складає 98%. До 1 вересня має бути 100%.

«Житлово-комунальне господарство – найбільш проблемна галузь. Для її модернізації необхідні інвестиції та час. Ми об’єктивно розуміємо, яка складна ситуація в галузі. Тому зосереджуємося на найбільш проблемних питаннях. Уряд жорстко контролює виконання регіонами завдань із своєчасної підготовки до нового опалювального сезону», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на виїзному засіданні колегії Мінрегіону в Одесі.