Олександр Вілкул взяв участь у Великому освяченні храму на честь Різдва Христового у Кривому Розі

15:37 18 Жовтня 2013 року

18 жовтня 2013, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.

- Будівництво нових храмів і реставрація давніх святинь є важливою складовою розвитку регіону та країни, самоідентифікації нас, як українців. Собори, церкви, пам'ятники - це душа України. Поки жива душа - живий і народ. Зокрема, храм на честь Різдва Христового стане ще одним духовним центром міста, дозволить майже 1,5 тисячам прихожан одночасно відвідувати служби, молебні, богослужіння, - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул  після молебня вдячності у храмі на честь Різдва Христового.

av

 

Будівництво храму на честь Різдва Христового почалось у 2010 році за підтримки, на той час губернатора Дніпропетровщини, нині Віце-прем’єра Олександра Вілкула. Будівля була зведена 19 жовтня 2012 року. Ще рік у храмі тривали оздоблювальні роботи. Зокрема, велись фасадні роботи, внутрішнє шпаклювання стін, розпис, облаштування зали церковною атрибутикою.

Віце-прем’єр-міністр передав у подарунок храму нове Євангеліє для богослужінь.

child

Новий храм зведено у мікрорайоні «Східний-2,3», у якому проживає понад 40 тисяч мешканців. Висота дзвіниці з хрестом і куполом криворізького храму на честь Різдва Христового складає 52 метри. Загальна площа храму 500 м² дозволить запрошувати на служби майже 1,5 тисячі парафіян. Також, при храмі на постійній основі діє недільна школа, в якій навчається 50 дітей.

18 жовтня 2013, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл. «Будівництво нових храмів і реставрація давніх святинь є важливою складовою розвитку регіону та країни, самоідентифікації нас, як українців. Собори, церкви, пам'ятники - це душа України. Поки жива душа - живий і народ. Зокрема, храм на честь Різдва Христового стане ще одним духовним центром міста, дозволить майже 1,5 тисячам прихожан одночасно відвідувати служби, молебні, богослужіння», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул  після молебня вдячності у храмі на честь Різдва Христового