Олександр Вілкул відкрив у Львівській області після реконструкції школу на 810 місць

14:13 11 Жовтня 2013 року

У 2013 році до нового навчального року в Україні було відкрито 10  нових шкіл. Проведено капітальний ремонт та реконструкцію ще понад 2 тис шкіл. Сьогодні – свято в місті Комарно Львівської області - відкривається після реконструкції школа на 810 місць. Завдяки цьому діти отримують комфортні умови навчання

Олександр Вілкул під час урочистого відкриття Комарнівської загальноосвітньої школи (Львівська обл)

На реконструкцію школи Уряд виділив понад 15 млн грн. Ця школа – єдина в м. Комарно з населенням в 4 тисячі жителів.

av+В ході реконструкції було підсилено фундамент школи, проведено бетонування монолітного перекриття, здійснено надбудову мансардного поверху, влаштовано внутрішні та зовнішні інженерні мережі, а також  споруджено трансформаторну підстанцію та нову котельню, яка дозволить заощаджувати природний газ при опалюванні школи.

Здача в експлуатацію першого корпусу школи дала змогу ліквідувати навчання в дві зміни, яке проводилося в старому (другому) корпусі школи. Заняття в реконструйованому першому корпусі почнуться з понеділка, 14 жовтня.

child

 - Всі діти – і які проживають у великих містах, і в невеличких населених пунктах - повинні мати рівний доступ до якісного і комфортного навчання. Це значною мірою залежить від застосування новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. В сучасному світі – це важлива складова формування високоосвіченої особистості та конкурентоспроможного випускника школи, - сказав Олександр Вілкул.

Комарнівська школа – учасник загальнонаціонального проекту «Відкритий світ», в рамках якого школи оснащуються сучасною комп’ютерною технікою з доступом до інтернету. Після реконструкції в школі було створено клас інформатики.

av2Під час урочистого відкриття Олександр Вілкул вручив Комарнівській загальноосвітній школі в подарунок нові комп’ютери, що дозволить влаштувати додатковий комп’ютерний клас.

- До початку навчального року в рамках програми «Відкритий світ» було оснащено комп’ютерами 54 навчальні заклади в усіх областях України. Зараз розпочинається другий етап проекту – по оснащенню ще 2 тисяч шкіл, - сказав Олександр Вілкул.

av++

 2-у чергу реконструкції середньої школі міста Комарно Львівської області планується завершити у наступному році. В ході робіт передбачено будівництво блоку зі шкільною їдальнею, актовим та спортивним залом, навчальними кабінетами, зокрема фізики, хімії, біології, лабораторіями, навчально-виробничою майстернею.

- Важливим напрямом підвищення якості освіти є створення ланцюжка «школа – ВНЗ - перше робоче місце», мета якого – адаптація освіти до реальних потреб ринку праці. Закінчення реконструкції 2-ї черги Комарнівської школи, яка є центром освітнього округу (в який входить ще 7 сільських шкіл), дасть змогу організувати профільне навчання учнів, - сказав Олександр Вілкул.

 Також завершення другої черги будівництва дасть можливість створити навчально-виховний комплекс «школа-садок» та забезпечити 100% охоплення дітей міста якісною дошкільною освітою. Наразі дитячі садочки в м. Комарно розміщені в пристосованих приміщеннях.

chirch

 В цілому у Львівській області з 2010 року було відкрито після будівництва та реконструкції 10 шкіл та навчально-виховних комплексів загалом на понад 2 тис місць.

«У 2013 році до нового навчального року в Україні було відкрито 10  нових шкіл. Проведено капітальний ремонт та реконструкцію ще понад 2 тис шкіл. Сьогодні – свято в місті Комарно Львівської області - відкривається після реконструкції школа на 810 місць. Завдяки цьому діти отримують комфортні умови навчання», - сказав Олександр Вілкул під час урочистого відкриття Комарнівської загальноосвітньої школи (Львівська обл).