Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську новорічне казкове містечко, в якому сяють 3 млн ліхтариків

18:59 19 Грудня 2013 року

- Що таке Казкове містечко? Це містечко, в якому мріють. Але Новорічне казкове містечко в Дніпропетровську – це  щось більше. Весь час люди мріяли про космос. Дніпропетровськ – космічна столиця України - ми відкрили в цьому році Парк Ракет, який є частиною цього казкового містечка. Три роки ми мріяли про те, що Петриківський розпис стане всесвітньою культурною нематеріальною спадщиною. І ця мрія реалізувалася. Нашу мультимедійну ялинку прикрашають малюнки в Петриківському стилі. Я бажаю всім, хто прийде на це свято, яке ми створили для вас, мріяти. Я переконаний, що ваші мрії реалізуються, - сказав Віце-прем’єр Олександр Вілкул на урочистому відкритті обласної новорічної ялинки та новорічного казкового містечка в Дніпропетровську.

 

 Понад 1000 дітей та дорослих взяли участь у відкритті обласної Новорічної ялинки та Новорічного казкового містечка в Дніпропетровську. Відкриття супроводжувалося святковим концертом дитячих колективів та феєрверком. З початком святкування Нового 2014 року дітей та дорослих привітали також губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков та Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко .

Казкове містечко стало одним з найулюбленіших місць відпочинку не тільки жителів, а й гостей міста. У минулому році його відвідало близько 1 мільйона дітей та дорослих.

Цього року обласна Новорічна ялинка та казкове містечко у парку біля облдержадміністрації працюватимуть цілий місяць з 19 грудня по 19 січня, що на тиждень довше, ніж в минулі роки.

Біля 14-метрової новорічної ялинки, що виконана в стилі hi-tech, будуть проводитися різноманітні ігрові програми, виступати творчі колективи, буде розташований традиційний ярмарок з сувенірами, солодкою випічкою і гарячими напоями. Відвідувачів вітатимуть Дід Мороз, Снігуронька та інші герої казок.

В Новорічному казковому містечку встановлені сяючі фігури оленів, фантастичних птахів та десятків інших казкових персонажів, які виготовлені з маленьких ліхтариків. Кожне дерево в сквері прикрашене світовими новорічними гірляндами У світовому фонтані в парку, встановлені виготовлені з ліхтариків фігури лебедів. Загалом в казковому містечку засяяло понад 3-х мільйонів ліхтариків.

Цьогоріч казкове містечко розширило свої кордони порівняно з минулим роком. Ліхтариками та вогниками, тунелями з новорічних гірлянд прикрашені також і під’їзний шлях та пішохідні доріжки біля будинків облдержадміністрації та обласної ради. У квіткових клумбах на площі між будинками встановлено 10 яскравих куль, ліхтариками прикрашено алею Слави та Парк ракет.

У казковому містечку працюють атракціони, проходитимуть розважально-ігрові програми для дітей та дорослих, концерти за участі творчих колективів міст та районів області, а також артистів обласних театрів та студентів вищих мистецьких навчальних закладів.

У грудні-січні у всіх містах та районах Дніпропетровщини пройдуть казкові спектаклі, концерти в театрах та клубних закладах, книжкові виставки та музичні фестивалі.

«Що таке Казкове містечко? Це містечко, в якому мріють. Але Новорічне казкове містечко в Дніпропетровську – це  щось більше. Весь час люди мріяли про космос. Дніпропетровськ – космічна столиця України - ми відкрили в цьому році Парк Ракет, який є частиною цього казкового містечка. Три роки ми мріяли про те, що Петриківський розпис стане всесвітньою культурною нематеріальною спадщиною. І ця мрія реалізувалася. Нашу мультимедійну ялинку прикрашають малюнки в Петриківському стилі. Я бажаю всім, хто прийде на це свято, яке ми створили для вас, мріяти. Я переконаний, що ваші мрії реалізуються», - сказав Віце-прем’єр Олександр Вілкул на урочистому відкритті обласної новорічної ялинки та новорічного казкового містечка в Дніпропетровську.