Олександр Вілкул відкрив новий термінал D в аеропорту «Київ» (Жуляни)

16:15 04 Жовтня 2013 року

Пасажиропотік через аеропорти України за 9 місяців 2013 року збільшився на 5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) і склав понад 11,6 млн пасажирів. Подальший розвиток галузі має бути забезпечений за рахунок залучення приватних інвестицій на основі державно-приватного партнерства, підвищення ефективності управління галуззю, залучення лоу-костів, створення комфортних умов для пасажирів, підвищення безпеки польотів

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на відкритті нового терміналу в аеропорту «Київ» (Жуляни)

За останні 4 роки в розвиток міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) вже вкладено 470 млн грн приватних інвестицій. За рахунок цього був побудований новий термінал А та щойно відкритий термінал D. До відкриття терміналу D, термінал А обслуговував і внутрішні, і міжнародні рейси. Тепер внутрішні рейси буде обслуговувати термінал D.

av+

Цієї осені в Жулянах буде відкрито ще один термінальний комплекс С, який буде обслуговувати бізнес-авіацію.

 Завдяки ефективному державно-приватному партнерству і будівництву нових терміналів в аеропорту «Київ» (Жуляни) вже створено 5 тис нових робочих місць, а пасажиропотік за 8 місяців збільшився майже на 145% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року і становив понад 1,2 млн пасажирів. Також за 8 місяців на 68% збільшилася кількість рейсів в аеропорту – до  понад 24 тис.

board

 Наразі в новому терміналі D площею 3,2 тис кв м, створено умови для зручного перебування пасажирів, а саме – розміщено 12 стійок реєстрації, острів видачі багажу, 5 виходів на посадку, бізнес-зал, каси. В терміналі передбачені всі зручності для людей з особливими потребами.

Віце-прем’єр зазначив, що саме за принципом державно-приватного партнерства до ЄвроБаскету-2015 будуть створені нові аеропорти в Одесі та Дніпропетровську. Інвестори збудують сучасні термінали, а держава допоможе в створенні злітно-посадкових смуг.

- Створення сучасних терміналів є важливою складовою залучення на український ринок нових лоу-костів. Цього року вже залучено 2 нових лоу-кост компанії -  іспанська «Vueling Airlines» та  італійська «Meridiana Fly». Всього в Україні працюють 9 іноземних лоу-кост авіаперевізників, які літають за 19 маршрутами у 8 країн світу, - сказав Олександр Вілкул.

Також важливим кроком до розвитку авіаперевезень стало отримання цього року 1-ї категорії безпеки Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA).
Завдяки цьому українські авіаперевізники зможуть розширити географію польотів до США та уникнути додаткових перевірок в американських аеропортах. Завдяки 1-й категорії спрощується і отримання права на польоти в Канаду, Австралію і Японію.

Вниманию СМИ:

Полное видео с мероприятия доступно для загрузки здесь.

Пасажиропотік через аеропорти України за 9 місяців 2013 року збільшився на 5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) і склав понад 11,6 млн пасажирів. Подальший розвиток галузі має бути забезпечений за рахунок залучення приватних інвестицій на основі державно-приватного партнерства, підвищення ефективності управління галуззю, залучення лоу-костів, створення комфортних умов для пасажирів, підвищення безпеки польотів», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на відкритті нового терміналу в аеропорту «Київ» (Жуляни).