Олександр Вілкул відкрив міст через Дністер, що забезпечує основний автотранспортний зв'язок України з Румунією та Молдовою

13:03 22 Серпня 2013 року
В Україні понад 16 тис мостів. З них майже чверть збудовано у довоєнний період, ще майже 60% побудовано у 50-70-х роках минулого століття. Наразі 12% мостів потребують реконструкції та ремонту. Тобто проблеми існують. Але сьогодні ми вирішили одну з них - забезпечення безперебійного вантажо- та пасажиропотоку через Дністер.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул

«Сьогодні відкрито після ремонту міст через Дністер в селі Атаки Чернівецької області. Він має стратегічне значення для всієї країни. Міст розташований поруч з державним кордоном і забезпечує основний автотранспортний зв'язок України з Румунією та Молдовою», - зазначив Олександр Вілкул.

«Роботи на мосту були виконані за 3 місяці. 85% використаних матеріалів -вітчизняного виробництва», - сказав Віце-прем’єр.

 

Віце-прем'єр-міністр контролює якість робіт
Віце-прем'єр-міністр контролює якість робіт

Завдяки проведеним роботам вдвічі зросло нормативне навантаження на міст, який тепер зможе витримати автомобілі загальною вагою 30 тон. Також збільшено габарит проїзної частини моста, створене нове покриття, знижено шум та вібрації під час проїзду транспорту.

«З 2010 по 2013 рік було відремонтовано та реконструйовано 176 мостів. До кінця року планується завершити роботи ще на 50 спорудах. А це означає – більший автотранспортний потік, робочі місця в будівельній галузі, підвищення комфорту та безпеки руху водіїв та пішоходів», - сказав Олександр Вілкул.

В Україні модернізуються та ремонтуються мости

Довідково:
Міст через р. Дністер в с. Атаки - це частина автомобільної дороги державного значення Н-03 Житомир-Чернівці. Він є ключовим транспортним і пішохідним засобом сполучення для мешканців прилеглих територій.

Відкрився міст через Дністер, що забезпечує основний автотранспортний зв'язок України з Румунією та Молдовою

Олександр Вілкул відкрив міст через Дністер, що забезпечує основний автотранспортний зв'язок України з Румунією та Молдовою