Олександр Вілкул поставив завдання регіонам забезпечити жорсткий контроль над роботою систем життєзабезпечення та діяти на випередження під час розчищення вулиць від снігу

13:38 17 Січня 2014 року

- Необхідно підтримувати роботу систем життєзабезпечення – це газ, вода, тепло, електроенергія, робота громадського транспорту. Це основа роботи держави. І ця робота буде виконана, - сказав Віце-прем’єр Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради. 

- Всі служби працюють в посиленому режимі. Їх дії жорстко контролюються та координуються оперативним штабом Мінрегіону. Пошкодження інженерних мереж оперативно ліквідуються. З початку опалювального сезону сталося 5 аварійних ситуацій з тимчасовим припиненням теплопостачання - в Тернопільській, Кіровоградській, Донецькій областях та місті Києві. А також - близько 340 локальних пошкоджень тепломереж. Проте всі пошкодження ліквідовувались протягом доби, - сказав Віце-прем’єр.

Станом на 16 січня 2014 року через локальні пошкодження тепломереж тимчасово не постачається тепло в 10 житлових будинки в місті Києві (з 11 тисяч столичних будинків). Ремонтно-відновлювальні роботи будуть завершені протягом доби.

Олександр Вілкул зазначив, що під час новорічних свят значних пошкоджень систем життєзабезпечення не було.

- Так має залишатися і надалі. Місцеві та регіональні керівники мають продовжувати тримати це питання під жорстким контролем, - сказав він.

Нагадаємо, що під час підготовки до опалювального сезону 2013-2014 років з боку Уряду був посилений контроль над регіонами, проведені масштабні штабні тренування щодо оперативного реагування на аварійні ситуації. Особлива увага у підготовчий період приділялася найбільш проблемним ділянкам житлово-комунального господарства, оновленню водопровідних та тепломереж, котелень.

 

«Необхідно підтримувати роботу систем життєзабезпечення – це газ, вода, тепло, електроенергія, робота громадського транспорту. Це основа роботи держави. І ця робота буде виконана», - сказав Віце-прем’єр Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради.