Олександр Вілкул дав завдання пришвидшити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла через аномально холодну осінь

14:50 30 Вересня 2013 року

Не зважаючи на те, що вже в 14 регіонах вже розпочато опалювальний сезон, Олександр Вілкул дав завдання пришвидшити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла через аномально холодну осінь.

За моїм завданням в усіх без винятку регіонах розпочато заповнення систем опалення та теплових мереж теплоносієм для прокачки системи

Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону

Він зазначив, що за даними Укргідрометцентру на цьому тижні середньодобова температура повітря буде нижчою за 8 градусів по Цельсію три доби поспіль у  20-ти регіонах - у Вінницькій, Київській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Волинській, Житомирській, Луганській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Чернівецькій областях.

- Тому в цих регіонах опалювальний сезон має початися раніше, ніж 15 жовтня, яке є стандартом до початку опалення. Також, враховуючи низькі температури повітря в нічний час, до 5 жовтня усі заклади соціальної сфери повинні бути забезпечені теплом в усіх регіонах, - сказав Олександр Вілкул.

av+

 

Віце-прем’єр зазначав, що за прогнозами Гідрометцентру – погода взимку буде мінливою – з чергуванням періодів похолодання та періодів потепління.

- Необхідно вжити всіх необхідних заходів для забезпечення людей теплом, для забезпечення стабільності проходження опалювального сезону. Це завдання треба виконати – під персональну відповідальність керівників регіонів, - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що влада має бути готова оперативно реагувати на погіршення погодних умов. Необхідно зробити максимум для недопущення в цьому опалювальному сезоні аварій.

- 8 жовтня я буду в Донецькій області з робочим візитом, проведу робочу нараду в Світлодарську та перевірю роботу нової котельні, яка побудована у зв’язку з аварією на Вуглегірській ТЕЦ і до відновлення ТЕЦ буде забезпечувати місто теплом, - сказав Олександр Вілкул.

welding

 

 

Як доповів Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, загалом всі роботи з підготовки до зими та нового опалювального сезону закінчені в 7 регіонах. Це Одеська, Закарпатська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Полтавська та Рівненська області.

Віце-прем’єр наказав іншим регіонам активізувати роботу і своєчасно завершити підготовку до опалювального сезону.

Олександр Вілкул також доручив регіональним органам влади опрацювати взаємодію комунальників з іншими службами, в тому числі з Державною службою з надзвичайних ситуацій.

pipes

 

 

За даними Мінрегіону станом на 30.09.2013 почалося опалення: в Києві (23 лікарні), у Вінницькій області (32 котельні, 84 дитячі заклади, 5 шкіл, 6 лікарень), Волинській (274 котельні, 150 дитячі заклади, 250 шкіл, 1 лікарня), Донецькій (31 котельня, 27 дитячі заклади, 17 шкіл, 3 лікарня), Київській (106 котелень, 275 дитячих закладів, 419 шкіл, 128 лікарень), Луганській (4 котельні, 4 лікарні), Полтавській (189 котелень, 100 дитячі заклади, 95 шкіл, 49 лікарень), Сумській (70 котелень, 42 дитячі заклади, 53 школи, 1 лікарня), Хмельницькій (28 котелень, 99 дитячі заклади, 8 лікарень); Чернігівській (75 котелень, 14 дитячі заклади, 36 школи, 25 лікарня), Житомирській (18 котелень, 103 дитячі заклади, 5 шкіл, 3 лікарні), Кіровоградській (11 котелень, 3 школи, 8 лікарень), Харківській (7 дитячі заклади, 5 шкіл, 24 лікарні) областях та у місті Севастополі (почали опалювати 3 лікарні).

Не зважаючи на те, що вже в 14 регіонах вже розпочато опалювальний сезон, Олександр Вілкул дав завдання пришвидшити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла через аномально холодну осінь.

«За моїм завданням в усіх без винятку регіонах розпочато заповнення систем опалення та теплових мереж теплоносієм для прокачки системи», - сказав Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону.