Новорічний відпочинок українців – час посиленої роботи комунальних служб

17:13 26 Грудня 2013 року

26 грудня. Віце-прем’єр Олександр Вілкул під час підсумкової колегії Мінрегіону поставив завдання забезпечити стабільну роботу систем життєзабезпечення – вода, тепло, газ, електроенергія, комунальний транспорт - у вихідні та святкові дні. «Новорічний відпочинок українцівчас посиленої роботи комунальних служб. Люди не повинні відчувати будь-який дискомфорт. Центральний та місцеві штаби мають працювати у цілодобовому режимі. Відповідальність лежить на місцевих керівниках, які мають працювати на випередження та запобігати надзвичайним ситуаціям у комунальному господарстві., а у випадку аварій – забезпечувати оперативність ремонтів. Ситуація в регіонах залишається на моєму жорсткому контролі. Регіональні штаби, комунальні та дорожні служби, рятувальники мають й надалі працювати в посиленому режимі.  Люди повинні безперебійно отримувати тепло, воду, газ, електроенергію», - сказав Олександр Вілкул.

Під час підготовки до опалювального сезону Уряд посилив контроль над регіонами, над підготовкою об’єктів до зими. Вперше у всіх регіонах були проведені масштабні спільні навчання комунальних служб, рятувальників, комунальних і дорожніх служб та профільних міністерств. Були актуалізовані механізми реагування на аварійні та надзвичайні ситуації. Завдяки цьому аварійні ситуації оперативно ліквідовуються протягом доби, як це було у Донецьку, Краматорську та Києві. Зокрема, у Кіровограді в понеділок 23 грудня у 18:00 стався порив водогону, який залишив без водопостачання цілий мікрорайон Шкільний (понад 4,7 тис чоловік). А вже через 8 годин о другій ночі ремонтні роботи були завершені. Водопостачання повністю відновили.

Пріоритетними напрямками діяльності з питань подальшого реформування та розвитку житлово-комунального господарства в 2014 році стануть вдосконалення нормативно-правової бази, залучення міжнародних фінансових інвестицій, зменшення споживання газу підприємствами теплокомуненерго, забезпечення населення якісною питною водою, стимулювання створення ефективних власників житла, модернізація житлово-комунальної інфраструктури; посилення кадрової та інформаційної політики в галузі.

 26 грудня. Віце-прем’єр Олександр Вілкул під час підсумкової колегії Мінрегіону поставив завдання забезпечити стабільну роботу систем життєзабезпечення – вода, тепло, газ, електроенергія, комунальний транспорт - у вихідні та святкові дні. «Новорічний відпочинок українців – час посиленої роботи комунальних служб. Люди не повинні відчувати будь-який дискомфорт. Центральний та місцеві штаби мають працювати у цілодобовому режимі. Відповідальність лежить на місцевих керівниках, які мають працювати на випередження та запобігати надзвичайним ситуаціям у комунальному господарстві., а у випадку аварій – забезпечувати оперативність ремонтів. Ситуація в регіонах залишається на моєму жорсткому контролі. Регіональні штаби, комунальні та дорожні служби, рятувальники мають й надалі працювати в посиленому режимі.  Люди повинні безперебійно отримувати тепло, воду, газ, електроенергію», - сказав Олександр Вілкул.