Новий радіологічний центр в Дніпропетровську вже прийняв перші 100 пацієнтів

16:02 29 Жовтня 2013 року

29 жовтня. Дніпропетровськ.

- Можливості нового радіологічного центру на Дніпропетровщині розширюються за рахунок встановлення сучасного обладнання. Центр є одним з найважливіших об’єктів медичної галузі регіону. Він вже почав надавати якісне та сучасне лікування пацієнтам з усієї Дніпропетровської області за допомогою новітніх методик діагностики та лікування. На сьогодні новий радіологічний центр вже прийняв перші 100 пацієнтів, - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул в новому радіологічному центрі в Дніпропетровську, який він відкрив за дорученням Президента України Віктора Януковича.

a

 

За словами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова, потреба у створенні такого важливого медичного центру назрівала давно, проте реальне будівництво радіологічного корпусу клінічного онкологічного диспансеру було розпочато лише в 2010 році, коли керівником регіону став нинішній Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Новий трьохповерховий радіологічний центр має площу 7,5 тис м2 та збудований за всіма європейськими стандартами. Завдяки сучасному медичному обладнанню, яке встановлюється в центрі, жителі регіону зможуть отримувати більш щадне та ефективне лікування онкозахворювань. Центр розрахованій на 155 відвідувань у зміну. Це дозволить втричі збільшити кількість сеансів опромінювання на рік, а також використовувати сучасні методики діагностики та лікування.

Керівник області доповів Віце-прем’єру, що наразі в радіологічному корпусі вже встановлено обладнання швецької компанії «ELEKTA».

За словами головного лікаря медичного закладу Ольги Балашової проривом у медичній галузі не лише Дніпропетровщини, але й всієї країни є використання в радіологічному центрі лінійного прискорювача. Адже раніше вітчизняні радіологи користувалися лише кобальтовими пристроями. А вони, на відмінну від лінійних прискорювачів, не мають такої точності опромінювання. Також важлива перевага таких пристроїв – у можливості впливати на найбільш важкодоступні місця людського організму (наприклад, головний мозок).

Новий радіологічний корпус створюється в рамках проекту модернізації охорони здоров'я, яка реалізується в Дніпропетровській області, він є частиною обласної програми «Онкологія», яка спрямована на боротьбу із злоякісними новоутвореннями.

- З 2010 року на Дніпропетровщині було створено два сучасних перинатальних центри - у Дніпропетровську та Кривому Розі, відкрито новий корпус обласної дитячої лікарні, відбудовано нове інфекційне відділення у Павлограді, яке обслуговує весь західний Донбас. У місті Марганець було проведено комплексну модернізацію лікарні та встановлено сучасне обладнання. Відкриття сучасного радіологічного центру - ще один великий крок у розвитку медицини Дніпропетровської області і всієї України. І за підтримки керівництва держави ця робота з розвитку медицини буде продовжена, - сказав Олександр Вілкул.

- Створення радіологічного корпусу є одним із найбільш успішних прикладів реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича, що підтверджують головну тезу президентської програми – «Україна для людей». Адже  протидія онкозахворюванням – одне з ключових питань на порядку денному сучасного суспільства. Успішне будівництво цього об’єкту вкотре підтверджує: саме люди, їх життя та здоров’я є головним пріоритетом державної політики Президента та Уряду України, – підкреслив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Новий радіологічний центр в Дніпропетровську вже прийняв перші 100 пацієнтів

 

29 жовтня. Дніпропетровськ. «Можливості нового радіологічного центру на Дніпропетровщині розширюються за рахунок встановлення сучасного обладнання. Центр є одним з найважливіших об’єктів медичної галузі регіону. Він вже почав надавати якісне та сучасне лікування пацієнтам з усієї Дніпропетровської області за допомогою новітніх методик діагностики та лікування. На сьогодні новий радіологічний центр вже прийняв перші 100 пацієнтів», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул в новому радіологічному центрі в Дніпропетровську, який він відкрив за дорученням Президента України Віктора Януковича.