Олександр Вілкул: На чемпіонаті у Кореї ви в черговий раз продемонстрували, що спортсмени-рятувальники України – найсильніші у світі

15:06 14 Листопада 2013 року

13 листопада, Київ. Віце-прем'єр-міністр України, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул та Голова ДСНС України Михайло Болотських нагородили урядовими відзнаками та грошовими преміями спортсменів збірної України з пожежно-рятувального спорту, які перемогли на IX Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту «Чинджу-2013», що проходив у Республіці Корея.

 - Нині на дев’ятому чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту, який проходив в Республіці Корея,  ви в черговий раз продемонстрували, що спортсмени–рятувальники України - найсильніші на планеті, - сказав на церемонії нагородження Олександр Вілкул.

 

На попередніх восьми чемпіонатах світу, українські спортсмени-рятувальники тричі ставали бронзовими призерами, двічі - срібними, а 2010-го року на шостому чемпіонаті світу вперше стали чемпіонами.

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагорожено Арсена Ілієва, курсанта Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля; Андрія Присяженка, головного фахівця відділу реагування на надзвичайні ситуації Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві, Романа Тхорука, курсанта Інституту цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Анатолія Шевченка, моториста-матроса відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Подякою Прем’єр-міністра України відзначено Олександра Андрійчука, начальника спортивного комплексу центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Волинській області, Олександра Барана, головного фахівця відділу реагування на надзвичайні ситуації Подільського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві, Дениса Єсипенка, начальника спортивної команди спортивного комплексу центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Луганській області, Олега Мурчича, начальника караулу 35 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в Автономній Республіці Крим, Віталія Новгородченка, заступника начальника          6-ої державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС,  Миколу Петрука, начальника комплексу (спортивного) групи обслуговування центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Сергія Присяженка, головного фахівця служби безпеки дорожнього руху Головного управління ДСНС України у Львівській області, Андрія Фіялка. начальник караулу 32-ої державної пожежно-рятувальної частини 8-ого державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Київській області.

Довідково:  З 1 по 6 жовтня 2013 року в м.Чинджу (Республіка Корея) відбувся ІХ чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту, в якому взяли участь 15 найсильніших збірних команд з пожежно-рятувального спорту, зокрема, з Німеччини, Росії, Латвії, Білорусі, Чехії, Туреччини, Монголії. Збірна українських рятувальників у складній боротьбі завоювала Кубок світу у загальнокомандній першості. У програмі чемпіонату світу було проведено 4 види змагань: підйом штурмовою драбиною на навчальній башті; подолання  100-метрової смуги перешкод; пожежна естафета; бойове розгортання. В першому виді програми змагань (підйом штурмовою драбиною на навчальній башті) в фінальному забігу 3 із 8 спортсменів  були з України: Олександр Андрейчук, Олег Мурчич та Роман Тхорук. На 100-метровій смузі перешкод нашу країну у фіналі представив курсант Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Арсен Іпієв. В самому престижному та видовищному виді змагань, пожежній естафеті, український квартет у складі Арсена Іпієва, Олександра Андрейчука, Романа Тхорука та Олега Мурчича став найкращим у світі. За результатами дводенної напруженої спортивної боротьби до останнього виду змагань - бойового розгортання - збірні команди України та Росії підійшли з рівною кількістю залікових очок.

До уваги ЗМI: повний видеозвiт тут.

13 листопада, Київ. Віце-прем'єр-міністр України, Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул та Голова ДСНС України Михайло Болотських нагородили урядовими відзнаками та грошовими преміями спортсменів збірної України з пожежно-рятувального спорту, які перемогли на IX Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту «Чинджу-2013», що проходив у Республіці Корея.