Електропостачання у Херсонській області повністю відновлене

11:41 07 Лютого 2014 року

- За останню добу завдяки посиленій роботі енергетиків ще у 22 населених пунктах відновлено електропостачання, в тому числі ремонтні роботи повністю завершені у Херсонській області. Наразі тривають роботи у 25 населених пунктах 2 областей – Миколаївської (4 н.п.) та Одеської (21 н.п). Для ремонтних робіт у цих регіонах залучено 146 бригад енергетиків, до яких входять 784 працівника та 287 одиниць спецтехніки. Робиться все, щоб найшвидше повернути людям електроенергію, в тому числі за рахунок передислокації ремонтних бригад та техніки з інших регіонів, - сказав Олександр Вілкул.

У посиленому режимі продовжуються роботи з відновлення руху на автошляхах, де внаслідок сильних снігових заметів та ожеледиці було обмежено, ускладнено або зупинено рух транспорту. Наразі залишається обмеженим рух транспорту лише на двох ділянках автомобільних доріг у Донецькій області. Забезпечено під’їзд легкового та соціального транспорту до населених пунктів. Рух великовантажного транспорту обмежено у зв’язку з проведенням робіт з розчищення доріг.

Зокрема, на ділянці дороги «Т-05-08 Донецьк–Новоазовськ–Сєдове» за минулу добу розчищено 2 км дороги від снігових валів, висота яких сягала від 3,5 до 4 м. Залишилося розчистити 15 км дороги до с. Сєдове. На цьому напрямку щоденно працює – 2 роторних снігоочисника, 3 навантажувача, бульдозери, автогрейдери.

Станом на ранок 7 лютого на дорозі «Т-05-23 Від/Н-20/–Кременівка–Ялта» з 62 км лишилося розширити 300 метрову ділянку дороги для забезпечення проїзду транспорту в обох напрямках. На розчищенні дороги працює 1 роторний снігоочисник, 3 навантажувачі, бульдозер, автогрейдер.

У Миколаївській області на ділянці автомобільної дороги «Т-15-10 Арбузинка–Єланець–Нова Одеса» вже забезпечено рух транспорту. Через кожні 400-500м розчищено проїзд на всю ширину, що дає змогу проїжджати без додаткового регулювання (вчора рух було забезпечено в реверсивному режимі за допомогою ДАЇ).

Вночі у Хмельницькій, Тернопільській та Вінницькій областях спостерігалися опади у вигляді дощу при температурі повітря до -30С. Тому для забезпечення безпеки дорожнього руху за завданням Уряду дорожниками обробляється проїзна частина за допомогою протиожеледних матеріалів.

- Наразі дещо потеплішало, але в регіонах через коливання температури від -90С вночі до +70С вдень продовжують працювати близько 5,3 тис пунктів обігріву. У подальшому їх кількість буде коливатися в залежності від погодних умов, але вони будуть продовжувати роботу, доки в них буде потреба. Ми маємо забезпечити людям захист від холоду та складних погодних умов, - сказав Олександр Вілкул.

Також в регіонах за останню добу чергувало 1226 бригад соціальних патрулів, до яких входять рятувальники, медики та волонтери. Вони надають людям допомогу і в разі потреби доправляють їх до пунктів обігріву або медичних установ. Завдяки цьому з початку холодів по всій Україні вже надано допомогу та врятовано від переохолодження понад 64 тис людей.

Для сталої роботи систем життєзабезпечення та ліквідації наслідків негоди усередині населених пунктів в регіонах працює 2,6 тис одиниць комунальної техніки, а також використовується більше 14,7 тис тон піщано-соляної суміші на добу.

«За останню добу завдяки посиленій роботі енергетиків ще у 22 населених пунктах відновлено електропостачання, в тому числі ремонтні роботи повністю завершені у Херсонській області. Наразі тривають роботи у 25 населених пунктах 2 областей – Миколаївської (4 н.п.) та Одеської (21 н.п). Для ремонтних робіт у цих регіонах залучено 146 бригад енергетиків, до яких входять 784 працівника та 287 одиниць спецтехніки. Робиться все, щоб найшвидше повернути людям електроенергію, в тому числі за рахунок передислокації ремонтних бригад та техніки з інших регіонів», - сказав Олександр Вілкул.