До Євробаскету 2015 Одеса отримає нову багатофункціональну арену для проведення змагань зі ста видів спорту, універсальний тренувальний комплекс та сучасний аеропорт

10:30 29 Серпня 2013 року

В Україні триває підготовка до європейського свята спорту - Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Одеса отримає нову багатофункціональну арену для проведення змагань зі ста видів спорту, міжнародних виставок й концертів, сучасний аеропорт та універсальний тренувальний комплекс, який після турніру буде переданий дитячо-юнацькій спортивній школі.  Створення цих об’єктів є дуже важливим для Одеси, як одного з туристичних та бізнес-центрів України. У тому числі, це сприятиме розвитку спорту та популяризації здорового способу життя

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної робочої наради в Одесі.

Він зазначив, що об'єкти до європейського свята першості створюються у рамках державно-приватного партнерства.

Глядацька місткість нової багатофункціональної арени складає 6000 глядачів: при проведенні концертних заходів 6600 глядачів, в ході проведення матчів з баскетболу 6000 глядачів. Паркінг матиме близько 600 паркувальних місць. У новій арені будуть створені умови для вільного доступу до спортивних об’єктів людей з особливими потребами.

 

av 

 

            Згідно з планом міста навколо Арени будуть побудовані торгові центри, готельні комплекси, а також аквапарк. Багатофункціональна арена будується за кошти ТОВ «United Basketball Investments».

 

helm 

 

 

«Реалізація проекту мультифункціональної арени в Одесі йде згідно плану. Завдяки підтримці Уряду та місцевої влади на сьогоднішній день отримана вся дозвільна документація на землю, містобудівна рада схвалила ескізний проект арени, виконуються підготовчі роботи на майданчику. У жовтні - листопаді 2013 року ми плануємо розгорнути повномасштабні будівельні роботи», – зазначив Олег Бичков, директор компанії United Basketball Investments.

av3 

 

 


 

 Також Уряд побудує в Одесі універсальний тренувальний комплекс, що після проведення Євробаскету-2015 буде передано дитячо-юнацькій спортивній школі для підготовки майбутніх українських чемпіонів.

 «Євробаскет-2015 стане новим етапом розвитку молодіжного та дитячого спорту, а також сприятиме популяризації здорового способу життя серед громадян», - сказав Олександр Вілкул.

            Для розвитку логістичного потенціалу регіону та підвищення якості сервісу в Одеському аеропорті за кошти інвестора ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса»  буде побудовано новий термінал.

Так, для пасажирів внутрішніх рейсів планується обладнати нові стійки реєстрації, пункти контролю на авіаційну безпеку, організувати одночасно 8 виходів на посадку в літак. Завдяки новому терміналу будуть збільшені можливості аеропорту з прийому пасажирів.

Для підвищення безпеки польотів та створення умов для розвитку Одеського аеропорту держава побудує нову злітно-посадкову смугу. Її довжина складатиме 2,8 км, а несуча спроможність буде в два рази більше за існуючу.

aeroport 

 

 

Це дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден та використовувати новітні електронні системи забезпечення зльоту та посадки повітряних суден та керування польотами в зоні аеродрому. Один напрямок з системою посадки ІІІа категорії ІКАО дозволить забезпечити практично всепогодну експлуатацію аеродрому. Будівельні роботи розпочнуться в вересні-жовтні 2013 року.

Примітка для ЗМІ: більше фото, відео, інфографіка - у новому форматі мультимедіа прес-релізу.

«В Україні триває підготовка до європейського свята спорту - Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Одеса отримає нову багатофункціональну арену для проведення змагань зі ста видів спорту, міжнародних виставок й концертів, сучасний аеропорт та універсальний тренувальний комплекс, який після турніру буде переданий дитячо-юнацькій спортивній школі.  Створення цих об’єктів є дуже важливим для Одеси, як одного з туристичних та бізнес-центрів України. У тому числі, це сприятиме розвитку спорту та популяризації здорового способу життя», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної робочої наради в Одесі.