До опалювального сезону оновлено 474 км тепломереж

12:09 24 Вересня 2013 року

24 вересня, Київ. Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо виконання підприємством Київенерго завдань Уряду з підготовки столиці до нового опалювального сезону.

Люди мають бути забезпечені стабільним теплом під час нового опалювального сезону. Урядом поставлене завдання місцевим органам влади та підприємствам теплокомуненергетики (ТКЕ) вжити необхідних заходів щодо модернізації розподільчих теплових мереж центрального опалення та гарячого водопостачання для зменшення аварійності та втрат тепла. Відповідно до законодавства новий опалювальний сезон розпочинається, коли 3 доби поспіль середньодобова температура знаходиться на рівні 8 градусів Цельсія. Тому місцеві органи влади мають відпрацювати з Гідрометцентром та підприємствами ТКЕ своєчасний початок опалювального сезону

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул

Генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко доповів Віце-прем’єру, що наразі до опалювального сезону в столиці здійснено капітальний ремонт енергоблоків ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, відремонтовано майже 600 водогрійних і парових котлів, а також більше 2-х тис теплових пунктів та 16 насосних станцій. Вже проведено гідравлічні випробування тепломереж, зокрема, проведено випробування 51 магістралі і мереж від 159 районних і квартальних котелень.

avТакож Київенерго проводить модернізацію та реконструкцію електричних мереж і підстанцій, зокрема, підстанцій «Оленівська», «Дніпровська», «Вулкан», «Печерська». В рамках підготовки до опалювального сезону закінчується реконструкція 30 км кабельних мереж та 10 км повітряних ліній 0,4 кВ.

- Готовність столиці до опалювального сезону складає 95%. Паспорти готовності вже отримали більше 99% житлових будинків Києва (10,7 тис будинків), акти готовності отримали майже 90% столичних котелень (219 актів), - доповів Віце-прем’єру заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Білоусов.

Генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко доповідає Віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу
Генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко доповідає Віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу

 

 

- Безумовно, необхідно зробити набагато більше. Але найбільш проблемні ділянки замінюються вже зараз, - сказав Олександр Вілкул.

Цього року «Київенерго» за інвестиційною програмою замінило на нові 27 км тепломереж. Всього до початку опалювального сезону в Києві буде закінчено роботи з заміни 32 км теплотрас. Завдяки цьому в 3 рази зменшаться втрати тепла на цих ділянках.

- Загалом по країні на сьогодні вже оновлено 474 км тепломереж – це 99% від плану, -  сказав Олександр Вілкул.

Що стосується Оболонського району Києва, то вже на 80% завершено реалізацію проекту реконструкції теплових розподільчих мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання від центрального теплового пункту на вул. Приозерній, 2б. Всі роботи з реконструкції об’єкту мають бути закінчені до кінця вересня.

av+

 

 

- Після реконструкції цих розподільчих тепломереж підвищення якості теплопостачання отримають мешканці 8 житлових будинків, дитячий садок та будинок побуту, - сказав Олександр Фоменко.

Віце-прем’єр поставив завдання збільшити безаварійність тепломереж, адже від цього залежить якість теплопостачання громадянам.

24 вересня, Київ. Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо виконання підприємством Київенерго завдань Уряду з підготовки столиці до нового опалювального сезону.

«Люди мають бути забезпечені стабільним теплом під час нового опалювального сезону. Урядом поставлене завдання місцевим органам влади та підприємствам теплокомуненергетики (ТКЕ) вжити необхідних заходів щодо модернізації розподільчих теплових мереж центрального опалення та гарячого водопостачання для зменшення аварійності та втрат тепла. Відповідно до законодавства новий опалювальний сезон розпочинається, коли 3 доби поспіль середньодобова температура знаходиться на рівні 8 градусів Цельсія. Тому місцеві органи влади мають відпрацювати з Гідрометцентром та підприємствами ТКЕ своєчасний початок опалювального сезону», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.