Олександр Вілкул: Я вірю в місто Дніпропетровськ

17:17 14 Вересня 2013 року

14 вересня. Дніпропетровськ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул привітав дніпропетровців з Днем міста.

У заході також взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

- Дорогі земляки! Вітаю вас з Днем міста Дніпропетровська – космічної столиці України. Ми пишаємось нашою історією. Перед нами стоїть завдання подальшого розвитку міста. Як Віце-прем’єр я завжди підтримую рідний регіон. Традиційно День міста розпочинається з покладання квітів до пам’ятника Олександру Полю. Він уособлює енергію дніпропетровців, які завжди готові працювати для розвитку рідного міста і своєї країни. Як колись Олександр Поль, я вірю в майбутнє Дніпропетровська. Зі святом! - сказав Олександр Вілкул у вітальному слові.

День города в Днепропетровске

Дніпропетровськ продовжує свій розвиток. Тільки з початку року на 10% зросли обсяги реалізованої підприємствами міста промислової продукції порівняно з минулим роком (з 30,6 млрд грн до 33,5 млрд грн). Створено більше 14 тисяч нових робочих місць. До економіки міста залучено майже 112 млн дол прямих іноземних інвестицій. Загалом обсяги іноземних інвестицій в місто становлять 2,5 млрд дол.
Продовжується будівництво другої черги об'їзної дороги навколо Дніпропетровська - Південного обходу. Це найбільший інфраструктурний проект в регіоні за весь час незалежності. Здача в експлуатацію першої черги дороги (2011р) довжиною 18 км дозволила вивести за межі Дніпропетровська 7,5 тисяч одиниць транзитного транспорту. Після здачі другої черги з правого берега обласного центру буде виведений щоденний транзитний потік в 10 тисяч автомобілів.

В місті створено один з найсучасніших перинатальних центрів. Цього року закінчено будівництво сучасного радіологічного центру на вулиці Космічній. За підтримки Уряду в місті триває реалізація проекту будівництва нового мікрорайону в рамках програм «Доступного житла» на масиві «Лівобережний - 3».

girls

 

 

Незабаром після закінчення тендеру розпочнеться масштабне будівництво Дніпропетровського метрополітену.

В рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з баскетболу «ЄвроБаскет 2015» в Дніпропетровську буде побудована мультифункціональна арена для проведення змагань світового рівня зі 100 видів спорту та проведення концертів і виставок. Буде реконструйовано палац «Метеор» та створено універсальний тренувальний комплекс, який після проведення чемпіонату буде переданий дитячо-юнацькій спортивній школі.

-Дніпропетровськ набуває нових рис, утверджуючись як один з культурних центрів Європи, - сказав Олександр Вілкул.

У 2013-му, вже другий рік поспіль, в місті проходить один з найбільших в СНД музичних фестивалів «The Best City. UA». «Цей фестиваль стає однією з ключових складових бренду всієї країни», - сказав Віце-прем’єр.  

У Дніпропетровську будується унікальний Парк ракет. Також буде створено музей фортифікації Великої Вітчизняної війни під відкритим небом. В квітні в Дніпропетровську - вперше в Україні - відбулася конференція Асамблеї європейських регіонів, в якої взяли участь 200 делегатів з 25 країн світу.

-В День міста ми відкриваємо найбільшу в Україні воднолижну трасу. Наступного року саме в нашому місті відбудеться чемпіонат світу з водних лиж серед юніорів, - сказав Олександр Вілкул.

Також в День міста на схилі Монастирського острова відкрито декоративний водоспад «Поріг «Ревучий».

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков зазначив:  «Дніпропетровськ – це серце нашого регіону. Місто розвивається, розбудовується, примножує славні традиції своїх талановитих попередників. Ми ремонтуємо дороги, благоустроюємо парки, сквери та вулиці. Це місто, яке розкриває широкі можливості перед своїми жителями та гостями. Переконаний, кожен, хто хоч раз у житті відкрив для себе Дніпропетровськ, назавжди залишить його в своєму серці».

Під час урочистостей голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зазначив: «Дніпропетровськ - це, перш за все, його люди. Місто стало таким, яким воно є завдяки працьовитості, цілеспрямованості та направленості його жителів на конкретний результат. І сьогодні місто активно розвивається - тут ініціюються проекти в економічній сфері, з благоустрою, розвивається громадянська активність, відроджується духовність. Ми допомагаємо дніпропетровцям об'єднуватися і спільно реалізовуємо проекти в різних сферах - залучаємо інвестиції, відновлюємо Свято-Успенський собор, впроваджуємо сучасні технології, відроджуємо футбольну славу Дніпропетровська з акцією «Дніпро» - чемпіон!». Люди активно включаються в роботу на благо міста, а значить, у Дніпропетровська є великі перспективи».

 - Ми пишаємося рідним містом і робимо конкретні справи для його розвитку. Дніпропетровськ – це наше місто. Місто нових можливостей, - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул привітав дніпропетровців з Днем міста.

У заході також взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.