Для забезпечення безперебійного руху автотранспорту спеціальна техніка рятувальників передислокована на 4 основні перевали Карпатського регіону

12:52 04 Грудня 2013 року

- Уряд діє на випередження та вживає превентивні заходи з реагування на складні погодні умови, перш за все, в зонах особливої уваги, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. Це – ключові гірські перевали, автомобільні шляхи, в’їзди до міст. Державна комісія отримала прогноз від Гідрометцентру щодо ускладнення погодних умов в західному, північному і центральному регіонах України (зниження температури вночі до 7 градусів морозу, опади у вигляді снігу та мокрого снігу). Для забезпечення безперебійного руху на автошляхах цих регіонів організовано чергування 12 автотягачів на 4 основних перевалах Карпатського регіону: Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому, - сказав голова Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

 Він також зазначив, що сьогодні на засіданні Уряд виділив додаткові кошти на придбання додаткової кількості палива для Хмельницької, Рівненської, Вінницької, Тернопільської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

У разі подальшого ускладнення погоди передбачено виставлення 48 автомобільних тягачів на ділянки доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху. Перш за все, це стосується автомобільної дороги Київ-Чоп.

Крім того, на всіх основних напрямках руху до міста Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) за завданням Уряду підготовлено 57 стоянок для відстою транспорту в межах Київської області та передбачено виставлення 24 автомобільних тягачів.

Додатково, у разі потреби, ці напрямки будуть посилені важкою інженерною технікою Міноборони та Державної служби з надзвичайних ситуацій України(ДСНС).

- Враховуючи досвід минулої зими, пов’язаної з аномальними снігопадами, Державною комісією актуалізовано механізм взаємодії всіх відповідних служб та відомств, в тому числі ДСНС, Збройних Сил України та Укравтодору, відпрацьована методика завчасного встановлення техніки на складні ділянки доріг та своєчасне обмеження руху для роботи снігоочисної техніки на початковій стадії. Це дозволить забезпечити безперебійних рух на шляхах державного і регіонального значення, - сказав Олександр Вілкул.

Як повідомлялося раніше, для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у зимовий період приведено в готовність Міжвідомче угрупування сил у складі близько 40 тис чоловік, підготовлено понад 11,5 тис одиниць спеціальної техніки, а також складено базу щодо додаткового залучення 4,5 тисячі одиниць техніки у великих підприємств. Крім того, до роботи в осінньо-зимовий період напоготові 6,5 тис одиниць комунальної техніки та 6,3 тисяч одиниць техніки дорожні служб (роторні снігоочисники, автогрейдери, солерозподільники, піскорозкидачі, бульдозери та інші).

 

«Уряд діє на випередження та вживає превентивні заходи з реагування на складні погодні умови, перш за все, в зонах особливої уваги, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. Це – ключові гірські перевали, автомобільні шляхи, в’їзди до міст. Державна комісія отримала прогноз від Гідрометцентру щодо ускладнення погодних умов в західному, північному і центральному регіонах України (зниження температури вночі до 7 градусів морозу, опади у вигляді снігу та мокрого снігу). Для забезпечення безперебійного руху на автошляхах цих регіонів організовано чергування 12 автотягачів на 4 основних перевалах Карпатського регіону: Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому», - сказав голова Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.