Для відновлення електропостачання до Миколаївської області за завданням Уряду передислоковані бригади енергетиків з 5 областей

13:23 06 Лютого 2014 року

- У посиленому цілодобовому режимі тривають роботи з відновлення електропостачання у 47 населених пунктах 3-х областей – Одеської (28 н.п.), Миколаївської (10 н.п.) та Херсонської (9 н.п), в яких системи електропостачання найбільш постраждали від ускладнення погодних умов. Для ремонтних робіт у цих регіонах залучено 178 бригад енергетиків, до яких входять 910 працівників та 349 одиниць спецтехніки. До Миколаївської області за завданням Уряду додатково було передислоковано бригади енергетиків з Житомирщини, Київщини, Запоріжжя, Сум та Вінниці. В інших 1558 населених пунктах, знеструмлених внаслідок негоди, електропостачання вже відновлене. Робиться все можливе, щоб оперативно повернути електроенергію до будинків, - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, Голова держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Загалом з початку сильних морозів внаслідок ускладнення погодних умов – температура понижалася до мінус 23 градусів морозу вдень та до мінус 33 градусів вночі, був сильний вітер до 30 м/сек, хуртовини,  налипання мокрого снігу - було знеструмлене 1605 населених пунктів у 17 регіонах. Але за рахунок чіткої координації роботи, в тому числі передислокування сил та технічних засобів до найбільш проблемних регіонів, більшість поривів ліквідовувалась протягом доби.

Наразі тривають роботи з відновлення руху на автошляхах, де внаслідок сильних снігових заметів та ожеледиці було обмежено, ускладнено або зупинено рух транспорту.  

Зокрема, з 7 автомобільних доріг загального користування, де ще вчора рух автотранспорту був обмежений, роботи тривають лише на 2-х у Донецькій області: «Т-05-08 Донецьк–Новоазовськ–Сєдове» та «Т-05-23 Від/Н-20/–Кременівка–Ялта». Снігові замети на цих ділянках доріг сягають 3-4 метрів. Роботи з відновлення руху тривають.

На ранок 6 лютого дорожниками вже забезпечено під’їзд легкового та соціального транспорту до населених пунктів вздовж автомобільної дороги «Т-05-08 Донецьк–Новоазовськ–Сєдове». Для цього крізь снігові вали пробито проїзд в одну «нитку». Для робіт з розчищення цієї дороги наразі залучено – 2 роторних очищувачі, бульдозери, 3 навантажувача та автогрейдер. На другій ділянці дороги «Т-05-23 Від/Н-20/–Кременівка–Ялта», працює роторний снігоочисник, 3 навантажувачі, бульдозери, автогрейдери.

У Миколаївській області на ділянці автомобільної дороги «Т-15-10 Арбузинка–Єланець–Нова Одеса» вже забезпечено реверсивний рух транспорту. Тривають роботи з подальшого розчищення дороги.

Загалом за останню добу до робіт з розчищення доріг було залучено до 2 тис працівників дорожніх служб та до 1,4 тис одиниць дорожньої техніки.

Продовжуються рятувальні роботи з вилучення автомобілів із снігових заметів. З початку морозів рятувальники та дорожники врятували із снігової пастки понад 6000 автомобілів, в яких знаходилося понад 11,6 тис людей. У разі необхідності пасажирів доставляють в найближчі пункти обігріву для надання допомоги.

На сьогодні за завданням Уряду в регіонах працює близько 5 300 пунктів обігріву, у тому числі, кунги – мобільні пункти обігріву. Також чергує 1214 бригад соціальних патрулів, до яких входять рятувальники, медики та волонтери. Вони надають людям допомогу і в разі потреби доправляють їх до пунктів обігріву або медичних установ. Завдяки цьому з початку холодів по всій Україні вже надано допомогу та врятовано від переохолодження понад 60 000 людей.

- Наразі морози дещо зменшилися, але робота з очищення від снігу вулиць та доріг усередині населених пунктів триває. Люди мають стало отримувати тепло, воду, електроенергію, газ. Має безперебійно працювати громадський транспорт, - сказав Олександр Вілкул.

Для сталої роботи систем життєзабезпечення та ліквідації наслідків негоди щодобово в регіонах працює понад 28 тис комунальників та 3200 одиниць комунальної техніки, а також використовується більше 25 тис тон піщано-соляної суміші. Щоденно роботи з ліквідації наслідків негоди проводяться на дорогах протяжністю близько 220 тис. км та тротуарах  протяжністю понад 90 тис. км.

 

«У посиленому цілодобовому режимі тривають роботи з відновлення електропостачання у 47 населених пунктах 3-х областей – Одеської (28 н.п.), Миколаївської (10 н.п.) та Херсонської (9 н.п), в яких системи електропостачання найбільш постраждали від ускладнення погодних умов. Для ремонтних робіт у цих регіонахзалучено 178 бригад енергетиків, до яких входять 910 працівників та 349 одиниць спецтехніки. До Миколаївської області за завданням Уряду додатково було передислоковано бригади енергетиків з Житомирщини, Київщини, Запоріжжя, Сум та Вінниці. В інших 1558 населених пунктах, знеструмлених внаслідок негоди, електропостачання вже відновлене. Робиться все можливе, щоб оперативно повернути електроенергію до будинків», - сказав в.о. Віце-прем’єр-міністра, Голова держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Для відновлення електропостачання до Миколаївської області за завданням Уряду передислоковані бригади енергетиків з 5 областей