Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації взимку Державна комісія провела спільні навчання рятувальників, комунальних та інших служб вже в усіх регіонах

16:31 01 Листопада 2013 року

- Для підвищення ефективності системи оперативного реагування на надзвичайні ситуації взимку Державна комісія провела спільні навчання рятувальників, комунальних служб та інших вже в усіх регіонах, - сказав Віце-прем'єр-міністр, голова державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Під час навчань були змодельовані ситуації різкого похолодання, сильних снігопадів та хуртовин. У зв’язку з цим перед регіональними оперативними штабами та відповідними службами ставилися завдання забезпечити регулювання руху пасажирського, легкового і вантажного автотранспорту та організації робіт автодорожніх та комунальних служб. Особливу увагу необхідно було приділити забезпеченню проїзду транзитного великовантажного автотранспорту та розміщенню його на спеціально відведених місцях.

Також учасникам тренувань необхідно було оперативно відремонтувати мережі електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення, які за сценарієм були пошкоджені. Були актуалізовані плани взаємодії служб з волонтерами та система інформування населення щодо погіршення погодних умов і дій, які вживаються владою для забезпечення безпеки громадян та систем життєдіяльності.

- Завдяки таким тренуванням актуалізуються схеми взаємодії оперативних штабів та всіх відповідних служб. Це дозволить мінімізувати наслідки надзвичайних ситуацій взимку, - сказав Олександр Вілкул.

Наразі, в цілому по Україні до протидії можливим надзвичайним ситуаціям в осінньо-зимовий період до стану готовності вже приведено Міжвідомче угрупування сил у складі 40,6 тис чоловік, підготовлено понад 11,5 тис одиниць спец техніки та 6,5 тис комунальної техніки. Також за завданням Уряду складена база і укладені договори з підприємствами по залученню техніки у підприємств на випадок надзвичайної ситуації у зимовий період – це ще додатково 4,5 тисячі техніки.

Для підвищення ефективності системи оперативного реагування на надзвичайні ситуації взимку Державна комісія провела спільні навчання рятувальників, комунальних служб та інших вже в усіх регіонах», - сказав Віце-прем'єр-міністр, голова державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.