Для надання допомоги Кабмін виділив по 100 тис грн кожній сім'ї загиблих та по 50 тис грн кожному постраждалому під час аварії в Сумах

12:45 05 Лютого 2014 року

- Уряд виділив Сумській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету по 100 тис грн кожній сім'ї загиблих та по 50 тис грн кожному постраждалому під час аварії в Сумах, де 4 лютого відбулося зіткнення маршрутного автобуса «Ворожба-Віри» та електропоїзда «Харків-Ворожба». Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів, - сказав в.о Віце-прем’єра Олександр Вілкул.

Процедура виділення коштів наступна: відповідно до прийнятого розпорядження Мінфіну поставлено завдання виділити кошти з резервного фонду державного бюджету Сумській облдержадміністрації. В свою чергу, Сумська ОДА у тижневий строк за погодженням Мінекономрозвитку та Мінфіну має затвердити перелік витрат, пов'язаних з наданням допомоги родинам загиблих та постраждалим. Після цього Сумська ОДА виділить кошти родинам (по 100 тисяч кожній родині загиблих та по 50 тисяч кожному постраждалому під час аварії). Сумська ОДА має подати до 1 квітня 2014 року звіт про використання коштів.

Нагадаємо, що 4 лютого близько 15 години відбулося зіткнення маршрутного автобуса «Ворожба-Віри» та електропоїзда «Харків-Ворожба». В результаті цієї трагедії загинуло 12 людей, в тому числі одна дитина. Ще 6 постраждалих, в тому числі 1 дитина знаходяться в лікарні. Всі вони – пасажири маршрутного автобуса. Водія затримано, ведеться досудове слідство.

Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу. 5 постраждалих жінок були доставлені у Сумську обласну лікарню, їм надається допомога. Ще одного з постраждалих – 15-річного хлопця доставили до дитячої обласної лікарні. Наразі його стан задовільний.

За інформацією управління ДСНС в Сумській області під час аварії у маршрутному автобусі знаходилися 19 людей (18 пасажирів та 1 водій), а в поїзді – 163 людини. Пасажири поїзда не постраждали. Всі вони були перевезені до Ворожби іншим електропоїздом о 16:10.

За даними керівництва Південної залізниці з боку машиніста електропоїзда порушень не виявлено. Машиніст почав екстрене гальмування відповідно до ситуації за 50 метрів.

За заявою прокуратури Сумської області попередня версія причин аварії полягає в тому, що водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий та світовий сигнал семафора. За словами потерпілих пасажири попереджали водія про наближення поїзда, але він вирішив проскочити, про що свідчить те, що основний удар припав на задню частину автотранспорту.

5 лютого. «Уряд виділив Сумській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету по 100 тис грн кожній сім'ї загиблих та по 50 тис грн кожному постраждалому під час аварії в Сумах, де 4 лютого відбулося зіткнення маршрутного автобуса «Ворожба-Віри» та електропоїзда «Харків-Ворожба». Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів», - сказав в.о Віце-прем’єра Олександр Вілкул.